Λόιντ Οστιν: Ο Πούτιν δεν θέλει να αναμετρηθεί με το ΝΑΤΟ

Λόιντ Οστιν: Ο Πούτιν δεν θέλει να αναμετρηθεί με το ΝΑΤΟ

Στην Ουκρανία έχει γίνει χρήση υπερηχητικών πυραύλων αλλά δεν ήταν game-changer, τονίζει το Πεντάγωνο

austin
Οι ΗΠΑ δεν πιστεύουν ότι η Ρωσία και ο πρόεδρος της Βλαντίμιρ Πούτιν θέλουν να αντιπαρατεθούν σε στρατιωτικό επίπεδο με το ΝΑΤΟ, τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Λόιντ Οστιν.

Μιλώντας την Τετάρτη σε επιτροπή του Κογκρέσου, ο υπουργός είπε μεταξύ άλλων ότι «αν δούμε τους λογισμούς του Πούτιν, η γνώμη μου είναι η Ρωσία δεν θέλει να αντιπαρατεθεί με τη Βορειοατλαντική Συμμαχία».

Σχεδόν τρεις μήνες από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Μόσχα δεν δείχνει να έχει επιτύχει τους στόχους της. Οι μάχες συνεχίζονται σε διάφορα μέτωπα, χωρίς οι ρωσικές δυνάμεις να κάνουν πρόοδο – σε ορισμένες περιοχές έχουν μάλιστα υποχωρήσει από εδάφη που κατέλαβαν τις πρώτες ημέρες ή εβδομάδες.

Στην ίδια ακρόαση, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των αμερικανικών δυνάμεων, στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ, επισήμανε ότι η Ρωσία έχει κάνει χρήση υπερηχητικών (hypersonic) πυραύλων κατά στόχων στην Ουκρανία, αλλά αυτό δεν έχει σημαντική επίπτωση στην πορεία του πολέμου.

Εκτός από την υψηλή ταχύτητα των πυραύλων (περίπου 4-5 φορές μεγαλύτερη από αυτή του ήχου που τους καθιστά δύσκολα ανασχέσιμους) «δεν έχουμε δει σημαντικές επιπτώσεις που “αλλάζουν το παιχνίδι”», είπε ο Μίλεϊ.

Αμερικανοί αξιωματούχοι μιλούν για 10-12 πυραύλους που έχουν βληθεί κατά της Ουκρανίας μέχρι στιγμής. Είναι η πρώτη φορά που όπλα αυτού του τύπου χρησιμοποιούνται σε πόλεμο.

Ο αρχηγός του Επιτελείου και ο υπουργός Αμυνας συμφώνησαν ότι η χρήση αυτών των όπλων δεν θα μπορούσε να παρακινήσει τον Πούτιν να διατάξει τη χρήση πυρηνικών.


Ειδήσεις σήμερα

«Ονειρικό» παρουσιάζει τον γάμο του με τον Καρολάιν ο Αναγνωστόπουλος - «Ποτέ δεν υπάρχει βία μεταξύ μας»

Αυτό είναι το σπίτι που «μπούκαραν» οι διαρρήκτες πριν από την καταδίωξη στον Διόνυσο - Δείτε φωτογραφίες

ΑΠΘ: Συνεχίζονται οι εργασίες μετά τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης