Φλόριντα: Επιβάτης προσγείωσε ένα Cessna δίχως να έχει ιδέα από αεροπλάνα - Δείτε βίντεο

Φλόριντα: Επιβάτης προσγείωσε ένα Cessna δίχως να έχει ιδέα από αεροπλάνα - Δείτε βίντεο

Ο πιλότος είχε τεθεί νοκ άουτ λόγω «επείγουσας ιατρικής κατάστασης»- Πώς κατάφερε με τις οδηγίες από τους ελεγκτές κυκλοφορίας στη Φλόριντα να προσγειώσει το αεροπλάνο

cesna_florida
Ένας ηρωικός επιβάτης αεροπλάνου χωρίς την παραμικρή εμπειρία στις πτήσεις, κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του Cessna στο οποίο βρισκόταν και να το προσγειώσει με επιτυχία στη Φλόριντα το απόγευμα της Τρίτης, καθώς ο πιλότος είχε τεθεί νοκ άουτ λόγω «επείγουσας ιατρικής κατάστασης».

Το απίστευτο αεροπορικό περιστατικό καταγράφηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Palm Beach, με τη βοήθεια των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, οι οποίοι καθοδήγησαν τον επιβάτη, που αποδείχτηκε... καλός μαθητής.

WATCH: Air traffic controller guides passenger to safe landing at PBIA after pilot has medical em...


«Έχω μια σοβαρή κατάσταση εδώ», φέρεται να ακούστηκε ο επιβάτης του Cessna Caravan να λέει στον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας, περίπου 70 μίλια βόρεια του τελικού του προορισμού. «Ο πιλότος μου έχει χάσει τα λογικά του. Δεν έχω ιδέα πώς να οδηγήσω το αεροπλάνο».

«Ελήφθη. Ποια είναι η θέση σας;» απάντησε ο ελεγκτής. «Δεν έχω ιδέα», φέρεται να είπε ο επιβάτης. «Βλέπω την ακτή της Φλόριντα μπροστά μου. Και δεν έχω ιδέα».

«Διατηρήστε το επίπεδο των φτερών και απλώς προσπαθήστε να ακολουθήσετε την ακτή, είτε προς βορρά είτε προς νότο. Προσπαθούμε να σας εντοπίσουμε» συνέχισε ο ελεγκτής.

Κλείσιμο
Air Traffic Controller helps passenger land plane


Οι ελεγκτές εντόπισαν, τελικά, το αεροπλάνο περίπου 25 μίλια βόρεια του Παλμ Μπιτς. Από εκεί, καθοδήγησαν τον άνδρα να το κατεβάσει στο έδαφος σε μια προσγείωση που θεωρήθηκε «ασφαλής και σταθερή».

«Μόλις είδατε δύο επιβάτες να προσγειώνουν αυτό το αεροπλάνο», φέρεται να είπε ένας ελεγκτής στον ασύρματο όταν η προσγείωση ολοκληρώθηκε.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει κυκλοφορήσει το όνομα του ηρωικού επιβάτη ή σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο πιλότος, ενώ η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.


Ειδήσεις σήμερα

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ζητά από το Κογκρέσο να εγκρίνει την αναβάθμιση των τουρκικών F-16

«Ονειρικό» παρουσιάζει τον γάμο του με τον Καρολάιν ο Αναγνωστόπουλος - «Ποτέ δεν υπάρχει βία μεταξύ μας»

Αυτό είναι το σπίτι που «μπούκαραν» οι διαρρήκτες πριν από την καταδίωξη στον Διόνυσο - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης