Πόλεμος στην Ουκρανία: O δισταγμός της Δύσης για την παράδοση όπλων ωφέλησε τον Πούτιν, λέει ο Κουλέμπα

Πόλεμος στην Ουκρανία: O δισταγμός της Δύσης για την παράδοση όπλων ωφέλησε τον Πούτιν, λέει ο Κουλέμπα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας μίλησε στο Politico - «Στους ανθρώπους αρέσουν τα success stories. Κι εμείς έχουμε ένα success story, καταφέραμε να επιβιώσουμε πολύ περισσότερο από ό,τι θα περίμενε κανείς»

kuleba_nato
«Η απροθυμία της Δύσης να παραδώσει εγκαίρως όπλα στους Ουκρανούς έχει κοστίσει τη ζωή σε πολλούς συμπολίτες μας από τότε που ξεκίνησε ο επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας πριν από περίπου δυόμισι μήνες», υποστηρίζει ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, σε συνέντευξή του στον ιστότοπο «Politico».

«Αν οι δυτικοί μας είχαν συμβουλευτεί από την αρχή για όλα τα όπλα που έπρεπε να έχουμε, θα τα είχαμε λάβει όλα μέχρι τώρα», τονίζει ο 41χρονος υπουργός προσθέτοντας ότι «οι στρατιώτες μας θα είχαν εκπαιδευτεί στα νέα συστήματα κι ότι η κατάσταση στο μέτωπο θα ήταν καλύτερη».

«Όλοι χάσαμε χρόνο εδώ και δώσαμε στον Πούτιν ένα πλεονέκτημα που δεν έπρεπε να έχει», επισημαίνει. Ωστόσο, όπως λέει ο Κουλέμπα, «η Δύση έχει αλλάξει την στρατηγική της σε ότι αφορά την παράδοση όπλων, κυρίως μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τις βόρειες ουκρανικές περιοχές που βρίσκονταν υπό τον ρωσικό έλεγχο από την αρχή του πολέμου».

«Στους ανθρώπους αρέσουν τα success stories. Κι εμείς έχουμε ένα success story, καταφέραμε να επιβιώσουμε πολύ περισσότερο από ό,τι θα περίμενε κανείς», υπογραμμίζει ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας.

«Στην πραγματικότητα, κερδίζουμε. Κερδίσαμε τη μάχη στο Κίεβο». «Δεν είμαστε τόσο χαζοί όσο νομίζετε και ο στρατός μας απέδειξε ότι είναι αρκετά αποτελεσματικός. Με αυτή την αποτελεσματικότητα», προσθέτει, «κερδίσαμε επιτέλους την εμπιστοσύνη των Ηνωμένων Πολιτειών». «Αρχικά όμως, οι συνεργάτες μας ήταν διστακτικοί».

Κλείσιμο
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Κουλέμπα, ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος των ΗΠΑ διευκρινίζει ότι, πολύ πριν από τη ρωσική εισβολή, η αμερικανική κυβέρνηση παρείχε στους Ουκρανούς «όσο το δυνατόν περισσότερη βοήθεια μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν άμεσα».

Ο Αμερικανός αξιωματούχος υπό καθεστώς ανωνυμίας υπογραμμίζει επίσης ότι, οι ίδιοι οι Ουκρανοί κάλεσαν την κυβέρνηση της Ουάσινγκτον να ζητήσει από συγκεκριμένες χώρες να βρουν όπλα σοβιετικού τύπου «επειδή ήταν αυτά που ήξεραν να χρησιμοποιούν».

Ειδήσεις σήμερα:

Συντάξεις Ιουνίου: Οι επικρατέστερες ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία

Eurovision: Η Αμάντα μάγεψε και πήρε το εισιτήριο για το Σάββατο

Survivor: Σοϊλέδης και Καραγκούνιας σε νέα κόντρα - Μοιρασμένες οι αντιδράσεις στο Twitter
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης