Απόδραση στην Αλαμπάμα: Η σύλληψη του γιγαντόσωμου φυγά που το έσκασε με σωφρονιστική υπάλληλο

Απόδραση στην Αλαμπάμα: Η σύλληψη του γιγαντόσωμου φυγά που το έσκασε με σωφρονιστική υπάλληλο

Ο 38χρονος εγκληματίας φέρεται να διατηρούσε ερωτικό δεσμό με την 56χρονη γυναίκα, που τον βοήθησε να αποδράσει - Η ίδια έβαλε τέλος στη ζωή της βλέποντας τους αστυνομικούς να πλησιάζουν

o_fygas_ameriki_xr
Νέο υλικό από τη σύλληψη του γιγαντόσωμου εγκληματία Κέισι Γουάιτ, ο οποίος το είχε σκάσει στις 29 Απριλίου από φυλακή της Αλαμπάμα με τη βοήθεια σωφρονιστικής υπαλλήλου με την οποία φέρεται να είχε ερωτικό δεσμό, έδωσαν στη δημοσιότητα οι αστυνομικές Αρχές.

Στο βίντεο διάρκειας δύο λεπτών που πόσταρε στο facebook το ΑΤ του Έβανσβιλ της Ιντιάνα, ένα περιπολικό εμφανίζεται να καταφθάνει τρέχοντας στο λιβάδι όπου βρίσκεται διαλυμένη η Κάντιλακ την οποία οδηγούσε το ζευγάρι των φυγάδων, πριν τον εμβολισμό της από τους αστυνομικούς.

Περίπου 10 αστυνομικοί συμμετείχαν στη σύλληψη του 38χρονου δραπέτη, και τα πλάνα δείχνουν μερικούς από αυτούς να ακινητοποιούν τον δίμετρο άνδρα στο έδαφος για να του φορέσουν χειροπέδες. Στη συνέχεια δύο αστυνομικοί συνοδεύουν τον Γουάιτ στο περιπολικό και τον βάζουν να σκύψει πάνω στο καπό για να τον ψάξουν, ενώ λίγες στιγμές αργότερα φτάνει στο σημείο ένα όχημα της πυροσβεστικής.




Ο Γουάιτ, που στα πλάνα φοράει ένα λευκό Τ-shirt κάτω από ένα ανοιχτό μπλε πουκάμισο, μαύρο παντελόνι και γυαλιά ηλίου, δείχνει να μην αντιστέκεται στη σύλληψη. Σύμφωνα με την αναφορά των τοπικών Αρχών για τη σύλληψη, ο 38χρονος παραδόθηκε αφού η 56χρονη Βίκι Γουάιτ (που δεν ήταν συγγενής του, παρά τη συνωνυμία τους) αυτοπυροβολήθηκε βλέποντας τους αστυνομικούς να πλησιάζουν.

Κλείσιμο
Η αυτοκτονία της σωφρονιστικής υπαλλήλου, που πιστεύεται ότι ήταν ερωμένη του εγκληματία, έγραψε τον αιματηρό επίλογο στο πολυήμερο ανθρωποκυνηγητό των δύο φυγάδων που απασχόλησε εκτενώς τα διεθνή ΜΜΕ.



Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ωστόσο, η ιστορία αυτή θα μπορούσε να είχε λήξει με πολύ χειρότερο τρόπο και με τον θάνατο πολλών αθώων ανθρώπων, αφού ο Γουάιτ θεωρείται επικίνδυνος και στο όχημα που επέβαινε το ζευγάρι είχαν βρεθεί τουλάχιστον πέντε όπλα.

Η τοπική αστυνομία πιστεύει ότι οι δύο εραστές σκόπευαν αρχικά να αντισταθούν στη σύλληψη ανοίγοντας πυρ εναντίον των αστυνομικών, αλλά τελικά άλλαξαν γνώμη την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με τη New York Post, μετά τη σύλληψή του ο Κέισι Γουάιτ εκδόθηκε ξανά από την Ιντιάνα στην Αλαμπάμα.



Το δίδυμο «Μπόνι και Κλάιντ» είχε καταφέρει να αποφύγει τη σύληψη για 11 ολόκληρες μέρες. Στις 29 Απριλίου η Βίκι Γουάιτ, εκμεταλλευόμενη τη θέση της ως υποδιευθύντρια κέντρου κράτησης στην Κομητεία Λόντερντεϊλ, «πλαστογράφησε» ένα ραντεβού για ψυχιατρική αξιολόγηση στο δικαστήριο και είπε ότι θα συνόδευε η ίδια τον κρατούμενο εκεί. Οι δυο τους έφυγαν από το κέντρο κράτησης στις 9.30 το πρωί, παράτησαν το υπηρεσιακό όχημα της 56χρονης σε ένα πάρκινγκ και έφυγαν με ένα πορτοκαλί 2007 Ford Edge, το οποίο είχε αγοραστεί με ψεύτικο όνομα. Η απόδρασή τους δεν έγινε αντιληπτή παρά αρκετές ώρες αργότερα, όταν το ζευγάρι είχε φτάσει πλέον στο Τενεσί, και είχε αλλάξει για μία ακόμη φορά αυτοκίνητο. Οι δύο εραστές κρύβονταν σε μοτέλ και άλλαζαν αυτοκίνητα, ωστόσο μια σειρά από λάθη οδήγησε στη σύλληψή τους νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Ο Κέισι Γουάιτ εξέτιε ποινή φυλάκισης 75 ετών για εγκληματικές πράξεις που διέπραξε το 2015 και περιλάμβαναν απόπειρα φόνου, απαγωγή και ένοπλη ληστεία. Το 2020, ο 38χρονος ομολόγησε μια δολοφονία και μεταφέρθηκε στο κέντρο κράτησης της κομητείας Λόντερντεϊλ για να του απαγγελθούν οι νέες κατηγορίες.

Ερευνητές λένε ότι ο εγκληματίας ισχυρίστηκε ότι τον προσέλαβαν να σκοτώσει μια γυναίκα το 2015 και ότι γνώριζε λεπτομέρειες για το έγκλημα που δεν είχαν δημοσιευτεί. Η μητέρα του, ωστόσο, είπε στη New York Post ότι η ομολογία του ήταν ψευδής και ότι ο γιος της είπε ψέματα για να φύγει από τη φυλακή όπου εξέτιε την ποινή του και οι συνθήκες ήταν άθλιες.




Ειδήσεις σήμερα:

Ο Αλβέρτος του Μονακό «πληρώνει τη Σαρλίν 12 εκατ. ευρώ τον χρόνο» για να εκπληρώνει τα βασιλικά της καθήκοντα

Κούγιας για Μονεμβασιά: H αλλόκοτη συμπεριφορά του 52χρονου λίγο πριν σκορπίσει τον θάνατο

«Βροχή» οι καταγγελίες για «μαϊμού» διαιτολόγους που εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης