Πόλεμος στην Ουκρανία: Ακόμη και τα ρωσικά ΜΜΕ επικρίνουν τον Πούτιν για την εισβολή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ακόμη και τα ρωσικά ΜΜΕ επικρίνουν τον Πούτιν για την εισβολή

Κρατικά ΜΜΕ και ένθερμοι υποστηρικτές του Κρεμλίνου παραδέχονται τις αποτυχίες του ρωσικού στρατού -  Ο Μπάιντεν υποστηρίζει ότι ο Ρώσος ομόλογός του βρίσκεται σε αδιέξοδο

ukraine_kiev
«Δεν υπάρχει πρόοδος στις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία εξαιτίας της ''επαίσχυντης'' έλλειψης εξοπλισμού και ενισχύσεων», όπως υποστηρίζουν οι προπαγανδιστές του Βλαντιμίρ Πούτιν, βλέποντας τις αποτυχίες του ρωσικού στρατού.

Κρατικά ΜΜΕ της Ρωσίας και φίλοι του Πούτιν, φερέφωνα του Κρεμλίνου, έχουν αρχίζει πλέον να παραδέχονται δημοσίως ότι ο πόλεμος στην πολύπαθη χώρα έχει «κολλήσει», δεν σημειώνει πρόοδο, καθώς υπάρχει σημαντικότατη έλλειψη στρατιωτικού εξοπλισμού όπως και στρατιωτών.

Οι προπαγανδιστές του Πούτιν εκφράζουν τη δυσφορία τους την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, υποστηρίζει ότι ο Ρώσος ομόλογός του βρίσκεται σε αδιέξοδο...

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ο Βλαντιμίρ Σολοβιόφ, «μαριονέτα» του Ρώσου προέδρου θεωρεί «ντροπιαστική» την καθυστέρηση σε ότι αφορά την παράδοση όπλων στους στρατιώτες που πολεμούν τους Ουκρανούν.

Ο ίδιος μάλιστα εξέφρασε τον φόβο ότι τα ρωσικά στρατεύματα δεν μπορούν να αποκτήσουν drones επειδή παράγονται λίγα, και ακόμη και αυτά που κατασκευάζονται χρειάζονται πολύ χρόνο για να φθάσουν στο πεδίο της μάχης.

«Απλώς προσπαθήστε να φέρετε κάτι στο Ντονμπάς. Είναι πιο εύκολο να το περάσετε μέσω του ουκρανικού τελωνείου στο Λβιβ. Αφήνουν μόνο τα όπλα να περάσουν. Αλλά το να στείλουμε κάτι στους δικούς μας, είναι σχεδόν αδύνατο. Διαμαρτυρηθήκαμε για αυτό εκατοντάδες φορές!», τόνισε ο Σολοβιόφ.

Από την πλευρά του , ο Μιχαήλ Κονταριονόκ ισχυρίστηκε οι Ρώσοι πολεμούν στο μέτωπο κραδαίνοντας «όπλα του παρελθόντος» ενώ τόνισε πως ακόμη και μια γενική επιστράτευση, δεν θα βοηθήσει καθώς η χώρα δεν διαθέτει εφέδρους για την δημιουργία νέων στρατιωτικών μονάδων.

Ένα άλλο «παπαγαλάκι» του Πούτιν, ο απόστρατος συνταγματάρχης, Αλεξάντρ Σλαντκόφ, δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι οι Ρώσοι διοικητές είναι «ντροπιαστικά αναποφάσιστοι» κι ότι τα ρωσικά στρατεύματα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ουκρανικές δυνάμεις επειδή πολεμούν «ένας προς έναν», χωρίς αριθμητικό πλεονέκτημα.

Ακόμα και οι πιο πιστοί φίλοι του Κρεμλίνου προσπαθούν - αν και δεν τα καταφέρνουν - να αγνοήσουν το εύρος των αποτυχιών του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία, όπως σχολιάζει το βρετανικό δημοσίευμα.

Ειδήσεις σήμερα:

ΠΑΣΟΚ: Πρόγραμμα, ψηφοδέλτια εθνικών εκλογών και πρόβα συνεδρίου

36χρονη από τον Πειραιά έδειρε τον 41χρονο εν διαστάσει σύζυγό της στη δουλειά του

«Φωτιά» η τιμή της αμόλυβδης, ακόμα και πάνω από 2,2 ευρώ το λίτρο σε περιοχές της χώρας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης