Εκλογές στις Φιλιππίνες: Άνοιξαν οι κάλπες - Δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί και στρατιωτικοί σε κατάσταση συναγερμού

Εκλογές στις Φιλιππίνες: Άνοιξαν οι κάλπες - Δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί και στρατιωτικοί σε κατάσταση συναγερμού

Ο Φερντινάντ «Μπονγκ Μπονγκ» Μάρκος, γιος του πρώην δικτάτορα, φέρεται να είναι το μεγάλο φαβορί, κατά τις δημοσκοπήσεις - Τουλάχιστον οκτώ τραυματίες από πέντε ρίψεις χειροβομβίδων χθες  σε δύο πόλεις στην επαρχία Μαγκιντανάο

philip_elections
Οι περίπου 67 εκατ. ψηφοφόροι στις Φιλιππίνες άρχισαν σήμερα να προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα για να αναδείξουν τον επόμενο πρόεδρο της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας, με τον Φερντινάντ Μάρκος τον νεότερο, τον γιο του πρώην δικτάτορα, να φέρεται να είναι το μεγάλο φαβορί, κατά τις δημοσκοπήσεις.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 06:00 (τοπική ώρα· 01:00 ώρα Ελλάδας) και κλείνουν στις 19:00 (14:00). Ο Φερντινάντ «Μπονγκ Μπονγκ» Μάρκος φέρεται να οδεύει να διαδεχθεί τον Ροντρίγκο Ντουτέρτε, 36 χρόνια μετά το τέλος της δικτατορίας του πατέρα του.

marcos_jr


Η απερχόμενη αντιπρόεδρος Λένι Ρομπρέντο είναι δεύτερη, αν και σε απόσταση, ωστόσο αναλυτές δεν αποκλείουν να κάνει την έκπληξη.

Οι ψηφοφόροι καλούνται να αναδείξουν τον ή την πρόεδρο, τον ή την αντιπρόεδρο, τα μισά από τα 24 μέλη της Γερουσίας, κάπου 250 βουλευτές και πάνω από 17.000 τοπικούς αιρετούς.

Κλείσιμο


Η εκλογική επιτροπή δεν αποκλείει το ενδεχόμενο παράτασης της ψηφοφορίας, αν υπάρχουν ακόμη ψηφοφόροι στα εκλογικά τμήματα όταν θα φθάσει τυπικά στο τέλος της.

philippines_elections


Δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί και στρατιωτικοί τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού ενόψει των σημερινών εκλογών, που δεν είναι ασυνήθιστο να αμαυρώνονται από βίαια επεισόδια και καταγγελίες για νοθεία.

Η αστυνομία έκανε λόγο για τουλάχιστον οκτώ τραυματίες από πέντε ρίψεις χειροβομβίδων σε δύο πόλεις στην επαρχία Μαγκιντανάο (νότια) χθες βράδυ, παραμονή των εκλογών.

Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ανάληψη της ευθύνης.


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Εκλογές σε 12 μήνες, εθνικός στόχος η έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία το καλοκαίρι

Τροχαίο στη Μονεμβασιά: «Είδα τον πατέρα μου αιμόφυρτο στον δρόμο» - Συγκλονίζει ο γιος ενός εκ των θυμάτων

Τα ντοκουμέντα της τραγωδίας: Πώς και γιατί κάηκαν 11 ψυχές μέσα στο Euroferry Olympia
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης