Η Ουκρανία χρειάζεται όπλα να αντεπιτεθεί λέει ο Τζόνσον - Πρέπει να πετύχουμε κατάπαυση του πυρός σημειώνει ο Ντράγκι

Η Ουκρανία χρειάζεται όπλα να αντεπιτεθεί λέει ο Τζόνσον - Πρέπει να πετύχουμε κατάπαυση του πυρός σημειώνει ο Ντράγκι

Οι G7 συμφωνούν για την επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία και στην ανάγκη να πιεστούν περισσότερο οι χώρες που κλέινουν το μάτι στη Μόσχα

25668135
Οι ηγέτες της G7 συμφώνησαν σήμερα ότι ο κόσμος πρέπει να εντείνει τις οικονομικές πιέσεις στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, με κάθε δυνατό τρόπο, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ μετά τη βιντεοδιάσκεψη της ομάδας των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών, στην οποία μετείχε και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Ο Τζόνσον είπε ότι ο κόσμος «πρέπει να κάνει περισσότερα και να κινηθεί γρηγορότερα» για να στηρίξει την Ουκρανία.

Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο, ο Τζόνσον είπε ότι η Ουκρανία χρειάζεται στρατιωτικό εξοπλισμό που «θα της επιτρέψει όχι μόνο να κρατήσει τις θέεις της αλλά και να ανακαταλάβει εδάφη».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι οι εταίροι της G7 πρέπει να εντείνουν τις διπλωματικές πιέσεις τους σε εκείνες τις χώρες που δεν ασκούν πιέσεις στην πολεμική μηχανή του Πούτιν. Συμφώνησε εξάλλου με τους ομολόγους του ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να στηριχθούν οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων από την Ουκρανία και για την ευρύτερη, παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια.

Ντράγκι: «Πρέπει να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι πήρε μέρος, σήμερα, στην συνεδρίαση των ηγετών της G7 μέσω τηλεδιάσκεψης. «Πρέπει να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία και να προχωρήσουμε με το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Παράλληλα, πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να επιτευχθεί το γρηγορότερο δυνατό κατάπαυση του πυρός, και για να δοθεί νέα ώθηση στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις», υπογράμμισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός πρόσθεσε, δε, ότι «η G7 πρέπει να συνεχίσει να βοηθά τις φτωχές χώρες, οι οποίες κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν επισιτιστική κρίση». «Η προσπάθειά μας και η ενότητά μας είναι βασικής σημασίας», ολοκλήρωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Όπως τονίζει η προεδρία της ιταλικής κυβέρνησης, «μαζί με τους εταίρους, ο Μάριο Ντράγκι αναφέρθηκε και πάλι στην σημασία του στενού συντονισμού για την στήριξη της Ουκρανίας και για την επιδίωξη της ειρήνης, προάγοντας άμεση κατάπαυση του πυρός και αξιόπιστες διαπραγματεύσεις».

Ειδήσεις σήμερα:

Παρέλαση στη Μόσχα, ρωσικοί βομβαρδισμοί σε Οδησσό, Χάρκοβο, Λουχάνσκ - Aνησυχία στην Ευρώπη

Βίντεο: Δείτε τη στιγμή που ουκρανικά drone χτυπούν ρωσικό ελικόπτερο στο Φιδονήσι

Βροχές, καταιγίδες και αφρικανική σκόνη αύριο - Έως 27 βαθμούς η θερμοκρασία




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης