Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι απάντησε σε γράμμα που του έστειλε 12χρονος Βρετανός μαθητής

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι απάντησε σε γράμμα που του έστειλε 12χρονος Βρετανός μαθητής

«Η υποστήριξη της χώρας σου με κάνει να χαμογελώ» ανέφερε μεταξύ άλλων στην απαντητική του επιστολή ο Ουκρανός πρόεδρος - Ο μαθητής είχε στείλει το γράμμα του μαζί με ένα πακέτο προμηθειών που είχε συγκεντρώσει το σχολείο του για την Ουκρανία και δεν έτρεφε πολλές ελπίδες να λάβει απάντηση

mathitis_zelensky
Απάντηση - έκπληξη έλαβε ένας 12χρονος μαθητής στη Βρετανία, σε γράμμα που είχε στείλει στον Βολοντιμίρ Ζελένσκι, μαζί με ένα πακέτο προμηθειών που είχε συγκεντρώσει αυτός και οι συμμαθητές του για την Ουκρανία.

Ο 12χρονος Τόμας, μαθητής του Durham Trinity School and Sports College, απευθυνόταν στον «καλύτερο πρόεδρο», προσθέτοντας πως αισθάνεται «ευτυχής που βοηθάει» την Ουκρανία.

Παρά το γεγονός ότι δεν περίμενε να απόκριση από το Κίεβο, το σχολείο του έλαβε τελικά απάντηση την περασμένη εβδομάδα.

zelensky_apantisi


Η απάντηση ήταν γραμμένη στα αγγλικά, με ημερομηνία Σάββατο 23 Απριλίου και φέρει την υπογραφή του Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Ο δάσκαλος του σχολείου, Ρόμπιν Χάντεν δήλωσε: «Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε όταν έφτασε το γράμμα, το προσωπικό του γραφείου μας το άνοιξε, με παραλήπτη τον 'Thomas at Trinity School' και ρώτησε δάσκαλους και μαθητές αν γνώριζαν κάτι, καθώς δεν περιμέναμε τίποτα από την Ουκρανία. Είναι μια πραγματικά προσωπική απάντηση του Ζελένσκι που ευχαριστεί τον Τόμας για τις σκέψεις του, λέγοντας ότι ελπίζει να φέρει ειρήνη σε όλους τους πολίτες της Ουκρανίας και πώς θα ξαναχτίσουν τις πόλεις, ενώ το άκουσμα της υποστήριξης του Ηνωμένου Βασιλείου έφερε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό του».

gramma_zelensky


Κλείσιμο
Η επιστολή του Ζελένσκι βρισκόταν ανάμεσα σε 270 δέματα με ιατρικές προμήθειες, ρούχα, τρόφιμα, είδη υγιεινής και τέσσερα αναπηρικά αμαξίδια που δωρίστηκαν από μαθητές του ειδικού σχολείου, το οποίο βοηθά νέους με πρόσθετες μαθησιακές ανάγκες.

Η αυτοκινητοπομπή με τις προμήθειες έφτασε σε κέντρο υποδοχής προσφύγων τον περασμένο μήνα, το οποίο δημιουργήθηκε στον σιδηροδρομικό σταθμό της Ανατολικής Βαρσοβίας στην Πολωνία για να βοηθήσει τους Ουκρανούς που διέφυγαν από τον πόλεμο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BBC News (@bbcnews)



Μεταξύ των αντικειμένων που εστάλησαν, ήταν και λούτρινα παιχνίδια που συγκέντρωσε η τάξη του Τόμας, για τα οποία έγραψε στην επιστολή του ότι ήταν «μερικά αρκουδάκια για τη χώρα σας μαζί με μερικά τρόφιμα επίσης».

Ο νεαρός πρόσθεσε επίσης ότι ελπίζει ότι η Ουκρανία «θα κερδίσει τη Ρωσία» και ότι «ο Πούτιν φοβάται πολύ να πει την αλήθεια για τον πόλεμο».

Η μητέρα του Τόμας δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC ότι ο γιος της ήταν ενθουσιασμένος όταν έφτασε στο σπίτι μετά το σχολείο την Παρασκευή. «Ο Τόμας γύρισε από το σχολείο κρατώντας το στο χέρι του - δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να του το πάρουμε... αλλά θα το κορνιζάρουμε και θα του δώσουμε μια περίοπτη θέση στο σπίτι μας».

Ο Τόμας, από την πλευρά του, πρόσθεσε: «Χάρηκα που πήρα απάντηση - και το σχολείο μου έδωσε ένα πιστοποιητικό και μου είπε "μπράβο"».

Ειδήσεις σήμερα:

Η Δημοκρατία των Φίτζι κατάσχεσε την αξίας $300 εκατ. θαλαμηγό του Ρώσου ολιγάρχη Κερίμοφ

Ο Έλον Μασκ εξασφάλισε χρηματοδότηση πάνω από 7 δισ. δολάρια για την εξαγορά του Twitter

Σάλος στη Γαλλία: Παραιτήθηκε από την Εθνοσυνέλευση η εκλεκτή του Μακρόν που ξόδευε €2.000 το μήνα σε ρούχα - εσώρουχα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης