Πόλεμος στην Ουκρανία - Μόσχα: Χτυπήθηκαν 17 ουκρανικές εγκαταστάσεις, σκοτώθηκαν πάνω από 200 στρατιώτες

Πόλεμος στην Ουκρανία - Μόσχα: Χτυπήθηκαν 17 ουκρανικές εγκαταστάσεις, σκοτώθηκαν πάνω από 200 στρατιώτες

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι έπληξαν 17 ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις με πυραύλους υψηλής ακρίβειας - Όπως υποστηρίζουν, καταστράφηκε ένα διοικητήριο και μια αποθήκη που χρησιμοποιείτο για την αποθήκευση ρουκετών και πυροβολικού

polemos_ukrania_art
Στο έλεος της ρωσικής προέλασης εξακολουθεί να βρίσκεται η Ουκρανία, η οποία πλήττεται αδιάκοπα από τις στρατιωτικές δυνάμεις του Κρεμλίνου στη δεύτερη φάση του πολέμου που αποδεικνύεται ιδιαίτερα σφοδρή. 

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι έπληξαν το Σάββατο 17 ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις με πυραύλους υψηλής ακρίβειας και ότι κατέστρεψαν ένα διοικητήριο και μια αποθήκη που χρησιμοποιείτο για την αποθήκευση ρουκετών και πυροβολικού.

Σε διαδικτυακή ανάρτηση, το υπουργείο Άμυνας ανέφερε επίσης ότι στα αεροπορικά πλήγματα κατά τη διάρκεια της ημέρας σκοτώθηκαν περισσότεροι από 200 Ουκρανοί στρατιώτες και καταστράφηκαν 23 τεθωρακισμένα οχήματα.

Στην ανάρτηση δεν έγινε καμία αναφορά σε επίθεση στο αεροδρόμιο της Οδησσού, για την οποία ο τοπικός κυβερνήτης είπε ότι πραγματοποιήθηκε με ρωσικό πύραυλο, θέτοντας τον διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης εκτός λειτουργίας.

Πυραυλική επίθεση στην Οδησσό - Κατέστρεψαν το αεροδρόμιο, λένε οι Ουκρανοί

Πυραυλική επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα στο αεροδρόμιο και κατέστρεψε τον διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης, ο οποίος δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί, όπως ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός.

«Σήμερα, ο εχθρός έπληξε από την Κριμαία με ένα παράκτιο αμυντικό πυραυλικό σύστημα Bastion. Ο διάδρομος προσγείωσης - απογείωσης του αεροδρομίου της Οδησσού καταστράφηκε. Δόξα τω Θεώ, δεν υπάρχουν θύματα», δήλωσε ο κυβερνήτης σε βίντεο που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Telegram.

Κλείσιμο
Φόβοι ότι η Μόσχα δεν έχει εγκαταλείψει το στόχο να κάνει την Ουκρανία «περίκλειστη» χώρα, να την αποκλείσει δηλαδή ολοκληρωτικά από τη Μαύρη Θάλασσα, αρχίζουν να εκφράζουν, μετά τις νέες επιθέσεις στο Μικολάιφ, βορειοδυτικά της Χερσώνας και στην Οδησσό. Η εντύπωση ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα επικεντρωθεί αποκλειστικά πλέον στο ανατολικό μέτωπο για τον έλεγχο του Ντονμπάς διαψεύδονται στην πράξη, καθώς μετά την κατάληψη της Μαριούπολης παρατηρούνται μετακινήσεις ρωσικών στρατευμάτων προς την περιοχή της Ζαπορίζια, στο κέντρο της Ουκρανίας.

Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πυραυλική επίθεση στην Οδησσό - Κατέστρεψαν το αεροδρόμιο, λένε οι Ουκρανοί

ΑΑΔΕ: 30 ερωτήσεις και απαντήσεις για το Ε1 - Χωρίς φόρο 3 στα 4 εκκαθαριστικά

Στην Ουκρανία η Αντζελίνα Τζολί - Συνομιλεί με κόσμο - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης