Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκρήξεις στο Κίεβο κατά την επίσκεψη του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες

Σύμφωνα με αναφορές που έχουν γίνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σύννεφα καπνού φαίνονται στο κέντρο της πόλης

Εκρήξεις σημειώθηκαν πριν από λίγο στο Κίεβο.

Σύμφωνα με αναφορές που έχουν γίνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σύννεφα καπνού φαίνονται στο κέντρο της πόλης.



Στο twitter αναφέρεται πως οι εκρήξεις σημειώθηκαν την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η συνέντευξη Τύπου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. Οι Δημοσιογράφοι του AFP βρέθηκαν σε μια πληγείσα περιοχή και ανέφεραν εκτεταμένες ζημιές σε κτίριο που είχε τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ στο σημείο είχαν αναπτυχθεί σωστικά συνεργεία και αστυνομικοί.

Ντμίτρο Κουλέμπα: Η Ρωσία επιδεικνύει ξανά τη στάση της απέναντι στον κόσμο



«Η Ρωσία έπληξε το Κίεβο με πυραύλους κρουζ την ώρα που ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ @antonioguterres και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας@KirilPetkov επισκέπτονταν την πρωτεύουσά μας. Με αυτή την αποτρόπαια πράξη βαρβαρότητας η Ρωσία επιδεικνύει για άλλη μια φορά τη στάση της απέναντι στην Ουκρανία, την Ευρώπη και τον κόσμο», έγραψε στο twitter o υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα


Σύμφωνα με τον σύμβουλο του Ζελένσκι Μιχαήλο Ποντόλιακ, πρόκειται για χτύπημα με ρωσικούς πυραύλους. Τις εκρήξεις στο Κίεβο επιβεβαιώνει και ο δήμαρχος της πρωτεύουσας, Βιτάλι Κλίτσκο και μεταδίδει ο λογαριασμός του ουκρανικού μέσου, Kyiv Independent ενώ υπάρχουν και βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. 






Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολεκσέι Ρεζνίκοφ είπε ότι η Ρωσία εξαπέλυσε βομβιστική επίθεση στο Κίεβο ενώ βρίσκεται εκεί για επίσημη επίσκεψη ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

«Ενώ ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ επισκέπτεται το Κίεβο, ένα μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ -η Ρωσία- εξαπολύει πυραυλικά πλήγματα στην πόλη. Πρόκειται για επίθεση στην ασφάλεια του γενικού γραμματέα και στην παγκόσμια ασφάλεια!».




Ο Γκουτέρες διαβεβαιώνει τον Ζελένσκι ότι ο ΟΗΕ κάνει ό,τι μπορεί για να καταστεί δυνατή η εκκένωση του Azovstal στη Μαριούπολη


Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε σήμερα, μετά τις επαφές που είχε στο Κίεβο, ότι τα Ηνωμένα Έθνη κάνουν ό,τι μπορούν για να καταστεί δυνατή η εκκένωση του εργοστασίου χάλυβα στη Μαριούπολη, όπου έχουν βρει καταφύγιο στρατιώτες και άμαχοι.

«Στην παρούσα φάση, μπορώ μόνο να σας πω ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να πραγματοποιηθεί (η εκκένωση). Δεν πρόκειται να κάνω οποιοδήποτε σχόλιο που θα μπορούσε να υπονομεύσει αυτήν την πιθανότητα», είπε ο Γκουτέρες μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Από την πλευρά του ο Ζελένσκι δήλωσε: «Θέλω να πιστεύω – όπως και οι συγγενείς όσων έχουν εγκλωβιστεί στο Azovstal (στο εργοστάσιο χάλυβα) – ότι ο γενικός γραμματέας (του ΟΗΕ) κι εμείς θα καταφέρουμε να έχουμε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr