Βερολίνο: Οι εξαγριωμένοι «μπρούτζινοι λύκοι» του Ράινερ Οπόλκα μπροστά από τη ρωσική πρεσβεία

Βερολίνο: Οι εξαγριωμένοι «μπρούτζινοι λύκοι» του Ράινερ Οπόλκα μπροστά από τη ρωσική πρεσβεία

Με αυτή την κίνηση διαδηλώνει κατά της ρωσικής εισβολής ο Γερμανός καλλιτέχνης - «Αυτό που βλέπουμε στην Ουκρανία είναι αρκούδες μεταλλαγμένες σε λύκους - επιθετικά και δολοφονικά πλάσματα» σημειώνει

opolka
Ο γερμανός καλλιτέχνης Ράινερ Οπόλκα επαναφέρει στο Βερολίνο τους γνωστούς λύκους του, αυτή τη φορά προκειμένου να διαδηλώσει κατά του πολέμου στην Ουκρανία.

Σήμερα ο Οπόλκα έστησε την καλλιτεχνική εγκατάσταση τεσσάρων μπρούτζινων αγαλμάτων που απεικονίζουν υπερμεγέθεις εξαγριωμένους λύκους στη νησίδα της λεωφόρου Unter den Linden (Υπό τας Φιλύρας), κοντά στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, ακριβώς απέναντι από τη ρωσική πρεσβεία.



«Η ρωσική αρκούδα μπορεί να χορεύει, να είναι χαρούμενη και φυσικά να υπερασπίζεται τον εαυτό της. Αλλά αυτό που βλέπουμε στην Ουκρανία είναι αρκούδες μεταλλαγμένες σε λύκους - επιθετικά και δολοφονικά πλάσματα, τα οποία εισέβαλαν σε μια χώρα χωρίς να τους καλέσει κανείς», γράφει σε ανοιχτή επιστολή του προς τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ο δημιουργός της εγκατάστασης, ο οποίος αναχωρεί απόψε με 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας για το Κίεβο.



«Πιστεύετε ότι υπηρετείτε τον ρωσικό λαό, βομβαρδίζοντας πόλεις της Ουκρανίας; Η κυριαρχία και το αληθινό μεγαλείο δεν δημιουργούνται με βόμβες, αλλά με πνευματική, πολιτιστική και οικονομική δύναμη σε συνδυασμό με θέληση για κατανόηση και ειρήνη», συνεχίζει στην επιστολή του ο Ράινερ Οπόλκα.

Τα τελευταία χρόνια ο γλύπτης έχει επανειλημμένα διαδηλώσει με τους διάσημους πλέον χάλκινους λύκους του, κυρίως για την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την τρομοκρατία. Πριν από επτά χρόνια δημιούργησε 80 τέτοια αγάλματα, τα οποία κατά καιρούς έχουν τοποθετηθεί σε σημεία του Βερολίνου, του Πότσνταμ, της Δρέσδης, του Μονάχου, του Κέμνιτς και του Χάλε.

Ειδήσεις σήμερα:

«Μη φυσιολογικά» τα επίπεδα ραδιενέργειας στο Τσέρνομπιλ, λέει η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας

«Για εμένα, δεν ήταν άνθρωποι» λέει για τα θύματά του ο «δολοφόνος κλόουν» σε ανατριχιαστικές ηχογραφήσεις

Το Πασχαλιάτικο «ξέσπασμα» μετά από δύο χρόνια καραντίνας - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης