Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Πολωνία έχει στείλει όπλα αξίας 1,5 δισ. ευρώ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Πολωνία έχει στείλει όπλα αξίας 1,5 δισ. ευρώ

Εφοδίασε τον ουκρανικό στρατό με εξοπλισμό μείζονος σημασίας για την εθνική της κυριαρχία

ukraine_guns
Η Πολωνία προμήθευσε την Ουκρανία με όπλα αξίας 1,5 δισεκ. ευρώ για να βοηθήσει τη χώρα να αντιμετωπίσει την εισβολή της Ρωσίας, ανακοίνωσε χθες Σάββατο ο πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι.

«Ως σήμερα, η Πολωνία έχει μεταβιβάσει στον ανατολικό μας γείτονα στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας περίπου 7 δισεκ. ζλότι, δηλαδή 1,6 δισεκ. δολαρίων», είπε ο κ. Μοραβιέτσκι κατά τη διάρκεια συνάντησής του στην Κρακοβία (νότια) με τον ουκρανό ομόλογό του Ντένις Σμίχαλ.

«Ο εξοπλισμός αυτός σώζει την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας, της Πολωνίας και της Ευρώπης», επιχειρηματολόγησε σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία, την 24η Φεβρουαρίου, η πολωνική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως εφοδίασε τον ουκρανικό στρατό με αντιαρματικούς πυραύλους, αντιαεροπορικούς πυραύλους, όλμους, πυρομαχικά, καθώς και UAVs.

40 άρματα μάχης και περίπου 60 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού συγκαταλέγονται επίσης στο υλικό που προμήθευσε η Βαρσοβία στο Κίεβο, σύμφωνα με πολωνικά ΜΜΕ· η πολωνική κυβέρνηση δεν έχει επιβεβαιώσει αυτές τις παραδόσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην Κρακοβία, οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών, ιδίως των μεταφορών φορτίων ουκρανικών εμπορευμάτων, προκειμένου το Κίεβο να μπορέσει να παρακάμψει τον αποκλεισμό των ουκρανικών λιμανιών από τη Ρωσία.

Χαρακτήρισαν εξάλλου τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας «ξεκάθαρα ανεπαρκείς» και κάλεσαν για ακόμη μια φορά να επιβληθούν νέες κυρώσεις στο πετρέλαιο, το αέριο και τον άνθρακα που εξάγει η Μόσχα.

Ειδήσεις σήμερα

Γαλλικές εκλογές 2022: Στις κάλπες σήμερα η Γαλλία για το δεύτερο γύρο - Σε τροχιά επανεκλογής ο Μακρόν

Το πρώτο νεκρό παιδί από οξεία ηπατίτιδα ανακοίνωσε ο ΠΟΥ

Τζούλια Ρόμπερτς: Pretty Woman στα 50 και χωρίς λίφτινγκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης