Πόλεμος στην Ουκρανία: Το 95% των θυμάτων στην Μπούτσα πυροβολήθηκαν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το 95% των θυμάτων στην Μπούτσα πυροβολήθηκαν

Μεγάλος αριθμός από τα θύματα εντοπίστηκαν πεταμένα στους δρόμους, ενώ δεκάδες άλλοι ήταν σε ομαδικούς τάφους που είναι διάσπαρτοι στην πόλη

bucha
Σχεδόν όλοι όσοι βρέθηκαν νεκροί στην μαρτυρική Μπούτσα, κοντά στο Κίεβο, δολοφονήθηκαν από πυροβολισμούς, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής του Κιέβου, Αντρί Νεμπίτοφ.

«Το 95% των ανθρώπων πυροβολήθηκαν με τουφέκια υψηλής ακρίβειας ή άλλα ελαφρά όπλα» σε αυτό το βορειοδυτικό προάστιο του Κιέβου, δήλωσε ο αξιωματούχος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Κατά τη διάρκεια της [ρωσικής] κατοχής, άνθρωποι πυροβολήθηκαν στους δρόμους. Στον 21ο αιώνα, είναι αδύνατο να παραμείνουν κρυφά τέτοια εγκλήματα. Όχι μόνο μάρτυρες τα είδαν αυτά, αλλά καταγράφηκαν και σε βίντεο», πρόσθεσαν.

Γάλλοι χωροφύλακες εργάζονται αυτή τη στιγμή στην Μπούτσα, μαζί με Ουκρανούς ερευνητές, για να δημιουργήσουν μια διαδικασία εξέτασης και ταυτοποίησης των σορών.

Οι κάτοικοι της Μπούτσα έθαψαν οι ίδιοι τα θύματα κατά την κατάληψη της πόλης από τον ρωσικό στρατό, ο οποίος τελικά αποχώρησε στις 30 Μαρτίου, μετά από σχεδόν ένα μήνα παρουσίας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Μπούτσα, Ανατόλι Φεντορούκ, συνολικά περισσότερα από 400 πτώματα έχουν ανακαλυφθεί στην πόλη του μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Λίγες μέρες μετά την αναχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων, δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου αντίκρισαν 20 πτώματα ανδρών ντυμένων με πολιτικά, ο ένας με δεμένα τα χέρια του, και σορούς σκορπισμένους σε έναν δρόμο. Από τότε έχουν ανακαλυφθεί δεκάδες άλλα πτώματα, όπως και πολλά σε ομαδικούς τάφους.

Οι σφαγές στην Μπούτσα προκάλεσαν παγκόσμια οργή και καταδίκη και ώθησαν τους συμμάχους του Κιέβου να επιβάλουν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Ειδήσεις σήμερα

«Έλα στη φυλακή να με ρωτήσεις αν σκότωσα τα παιδιά μας» - Το μήνυμα της Πισπιρίγκου στον Δασκαλάκη

Αυξήθηκαν κατά 24,68% οι θάνατοι στη Ελλάδα τις πρώτες εννέα εβδομάδες του 2022

Μετά το Πάσχα χαλαρώνουν τα μέτρα, λέει ο Πλεύρης - Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης