Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσοι γρονθοκόπησαν 28χρονο Βρετανό αιχμάλωτο πολέμου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσοι γρονθοκόπησαν 28χρονο Βρετανό αιχμάλωτο πολέμου

Σε βίντεο που μετέδωσε η ρωσική κρατική τηλεόραση, ο Άιντεν Ασλίν που πολεμούσε τους Ρώσους στη Μαριούπολη, απεικονίζεται με χειροπέδες, εξουθενωμένος με πρησμένο μάτι κι ένα μεγάλο κόκκινο σημάδι στο μέτωπο

aslin_1
Εξουθενωμένος, μ' ένα μεγάλο κόκκινο σημάδι στο μέτωπο κι ένα πρησμένο μάτι, εμφανίζεται ο Βρετανός Άιντεν Ασλίν, πρώην εργαζόμενος σε μονάδα φροντίδας, που βρίσκεται αιχμάλωτος των Ρώσων, σε βίντεο που μετέδωσε η ρωσική κρατική τηλεόραση.

Ο 28χρονος Βρετανός πολεμούσε τις ρωσικές δυνάμεις στην στρατηγική πόλη - λιμάνι της Ουκρανίας, Μαριούπολη και αφότου βρέθηκε στα χέρια των Ρώσων, φαίνεται και από το βίντεο ότι υπέστη κακοποίηση.

Οι απαγωγείς του πρώην εργαζόμενου σε μονάδα φροντίδας του πέρασαν χειροπέδες και τον κατηγόρησαν ότι έριξε βόμβες σε παιδιά στην περιοχή του Ντονμπάς.

Κλείσιμο


Ο Ασλίν συνελήφθη μαζί με άλλους Ουκρανούς στη διάρκεια των σφοδρών μαχών της Μαριούπολης, και, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», βλέποντας το επίμαχο βίντεο, η οικογένειά του ζήτησε από τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν να του συμπεριφερθεί με ανθρωπιά εν μέσω φόβων ότι οι Ρώσοι θα τον εκτελέσουν.

Ο 28χρονος Ασλίν αποφάσισε να μετακομίσει στην Ουκρανία όταν γνώρισε τη γυναίκα της ζωής του με καταγωγή από το Μικολάιβ, σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα.

Ο Aσλίν έχει διπλή υπηκοότητα και είναι μέλος του ουκρανικού στρατού τα τελευταία χρόνια. Βρέθηκε από την πρώτη γραμμή του πολέμου στην πολιορκημένη Μαριούπολη, αφότου ο Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία.

Συνελήφθη όμως στις αρχές της εβδομάδας όταν η ομάδα του, αφού ξέμεινε από τρόφιμα και πυρομαχικά, παραδόθηκε στους Ρσους εισβολείς.

Χθες το βράδυ, η οικογένειά του δήλωσε στην εφημερίδα της «Daily Mail» ότι οι Ρώσοι μπορούν είτε να τον εκτελέσουν ή να τον μεταφέρουν τη Ρωσία και να μην τον ξαναδούν ποτέ.

Η 50χρονη μητέρα του Ασλίν, Άντζελα Γουντ, κάτοικος του Νότιγχαμσαϊρ στη Βρετανία, δεν μπορούσε να κρύψει την αγωνία της για τη τύχη του παιδιού της. Εξάλλου, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το που βρίσκεται ο γιος της, αν δηλαδή παραμένει σε ουκρανικό έδαφος.

Τόνισε όμως ότι, βλέποντας το επίμαχο βίντεο, δεν είναι προιόν ρωσικής προπαγάνδας, κι ότι είναι σίγουρη ότι πρόκειται για τον γιο της επικαλούμενη τα τατουάζ στα χέρια του.

Η ίδια υποστήριξε επίσης ότι ο Πούτιν πρέπει να σεβαστεί τη Σύμβαση της Γενεύης σε ότι αφορά τους αιχμαλώτους πολέμου.

Ειδήσεις σήμερα:

Τα καρέ της ζωής του Μάνου και της Ρούλας: Η εικόνα στα social media και η φριχτή αλήθεια

Yπαρκτή η ρωσική πυρηνική απειλή μετά τη βύθιση του Moskva και τις αλλεπάλληλες στρατιωτικές αποτυχίες του Πούτιν

Καιρός: Στους 24 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα, αφρικανική σκόνη από αύριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης