Τουρκία: Βγάζει και πάλι το «Τσεσμέ» για έρευνες

Τουρκία: Βγάζει και πάλι το «Τσεσμέ» για έρευνες

Το υπουργείο άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι το Τσεσμέ θα κάνει «Μελέτες Υδρογραφικής Ερευνάς και Ενημέρωσης -Aπογραφής Ναυαγίων» μέχρι τις 21 Απριλίου»

FQUoyokWUAA7_qs
Mε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την έξοδο του ερευνητικού σκάφους Τσεσμέ στην Ανατολική Μεσόγειο έως τις 21/4/2022. Το ερευνητικό σκάφος Τσεσμέ βγάζει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο για να συνεχίσει τις έρευνες μέχρι τις 21 Απριλίου, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

«Το ερευνητικό μας σκάφος TCG ÇEŞME θα συνεχίσει τις “Μελέτες Υδρογραφικής Ερευνάς και Ενημέρωσης -Aπογραφής Ναυαγίων” μέχρι τις 21 Απριλίου» αναφέρει η ανακοίνωση, χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των ερευνών καθώς και για την περιοχή στην οποία θα κινηθεί το σκάφος.
Τον περασμένο Φεβρουάριο το Τσεσμέ είχε αποπλεύσει και πάλι, από την βάση του στην Κωνσταντινούπολη, για υδρογραφικές έρευνες στο Κεντρικό Αιγαίο -και στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου- προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις και το διάβημα της Αθήνας. Τελικά το ερευνητικό σκάφος επέστρεψε στα τουρκικά παράλια, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Το ερευνητικό Τσεσμέ ανήκει στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό και είναι ένα παλαιό πλοίο, σχεδιασμένο για επιχειρήσεις έρευνας. Τέθηκε σε υπηρεσία για το αμερικανικό ναυτικό το 1965 και το 1999 παραχωρήθηκε στην Τουρκία. Έχει μήκος 87 μέτρα, μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 15 κόμβων και έχει πλήρωμα 37 ατόμων. Η νέα προκλητική κίνηση της Άγκυρας έρχεται λίγες μέρες μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, για «σημαντικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο σχετικά με το φυσικό αέριο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης