Τις επόμενες εβδομάδες η απόφαση της Φινλανδίας για την ένταξη στο ΝΑΤΟ

Τις επόμενες εβδομάδες η απόφαση της Φινλανδίας για την ένταξη στο ΝΑΤΟ

Η Σουηδή πρωθυπουργός δήλωσε από την πλευρά της ότι θα πρέπει να εξετασθεί ποιο είναι το καλύτερο για την ασφάλεια της χώρας

nato-finlandia-3645
Η Φινλανδία θα λάβει απόφαση σχετικά με την αίτηση ένταξης στην Ατλαντική Συμμαχία τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε στους δημοσιογράφους στην Στοκχόλμη η φινλανδή πρωθυπουργός Σάνα Μαρίν.

«Υπάρχουν διαφορετικές προοπτικές, να υποβάλουμε αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ ή να μην υποβάλουμε και αυτό πρέπει να το αναλύσουμε πολύ προσεκτικά», δήλωσε η Σάνα Μαρίν κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την σουηδή ομόλογό της.

«Αλλά πιστεύω ότι η διαδικασία θα είναι πολύ γρήγορη, θα είναι ζήτημα εβδομάδων, όχι μηνών», είπε

Θα ήταν καλό αν η Φινλανδία και η Σουηδία έκαναν αντίστοιχες επιλογές ασφαλείας στο μέλλον, πρόσθεσε η φινλανδή πρωθυπουργός προειδοποιώντας ότι η χώρα της θα πρέπει να είναι έτοιμη για αντίδραση της Ρωσίας ακόμη και κατά την διάρκεια της διαδικασίας αξιολόγησης της επιλογής ένταξης ή μη στην Ατλαντική Συμμαχία.

Η σουηδή πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Αντερσον δήλωσε από την πλευρά της ότι θα πρέπει από σουηδικής πλευράς να εξετασθεί ποιο είναι το καλύτερο για την ασφάλεια της χώρας. Δεν μπορούμε να βιαστούμε να λάβουμε αποφάσεις, είπε.


Ειδήσεις σήμερα:

«Είμαι μόνη μου, οι σκέψεις μου στα παιδιά μου, δεν με νοιάζει ο Μάνος» - Η Πισπιρίγκου μιλά από τη φυλακή

Ενοχή για κοσμηματοπώλη και μεσίτη ζήτησε ο εισαγγελέας για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου - Αθώωση για τους αστυνομικούς

Ανοίγει σήμερα η τέταρτη δόση εμβολίου για τους 70-79 ετών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης