Αίγυπτος: Τουριστικό λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό, τουλάχιστον δέκα νεκροί

Αίγυπτος: Τουριστικό λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό, τουλάχιστον δέκα νεκροί

Τέσσερις Γάλλοι, ένας Βέλγος και πέντε Αιγύπτιοι οι νεκροί - Άλλα τουλάχιστον 14 άτομα τραυματίστηκαν

egypt_bus
Πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα με τουλάχιστον δέκα άτομα να χάνουν τη ζωή τους, σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στη νότια Αίγυπτο, όταν ένα τουριστικό λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό και τυλίχθηκε στις φλόγες. Μεταξύ των νεκρών ήταν τέσσερις Γάλλοι, ένας Βέλγος και πέντε Αιγύπτιοι, ενώ το δυστύχημα σημειώθηκε 55 χιλιόμετρα νότια της αρχαίας πόλης του Λούξορ, καθώς το λεωφορείο κατευθυνόταν προς τους ναούς της Έσνα, στη δυτική όχθη του ποταμού Νείλου.

Άλλα τουλάχιστον 14 άτομα τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων οκτώ από τη Γαλλία και έξι από το Βέλγιο, ανέφεραν οι αρχές, ενώ η αιτία της σύγκρουσης δεν έγινε άμεσα σαφής.

Αρκετοί εκ των νεκρών ανασύρθηκαν απανθρακωμένοι και οι τραυματίες υπέστησαν εγκαύματα, μώλωπες και κατάγματα, σύμφωνα με έναν υγειονομικό αξιωματούχο.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Ασουάν στην Αίγυπτο, δήλωσε ότι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία και είναι σε σταθερή κατάσταση.

Το δυστύχημα της Τετάρτης σημειώθηκε πέντε ημέρες αφότου ένα λεωφορείο ανετράπη σε αυτοκινητόδρομο κοντά στην Ερυθρά Θάλασσα, παρασύροντας στον θάνατο τρία άτομα, μεταξύ των οποίων δύο Πολωνούς τουρίστες.

Ειδήσεις σήμερα:

Ενοχή για κοσμηματοπώλη και μεσίτη ζήτησε ο εισαγγελέας για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου - Αθώωση για τους αστυνομικούς

Ανοίγει σήμερα η τέταρτη δόση εμβολίου για τους 70-79 ετών

Τέρας ψυχραιμίας ο Αναγνωστόπουλος, «εξέταζε» τους μάρτυρες - Η κατάθεση που κατέρριψε τους ισχυρισμούς του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης