Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι περικυκλώνουν την ισχυρότερη στρατιά της Ουκρανίας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι περικυκλώνουν την ισχυρότερη στρατιά της Ουκρανίας

Περίπου 100.000 Ουκρανούς στρατιώτες ετοιμάζεται να εξουδετερώσει ο ρωσικός στρατός, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Άμυνας του Ντονέτσκ, Εντουάρντ Μπασουριν - Στα χέρια των Ρώσων το λιμάνι της Μαριούπολης, λέει το Ria Novosti 

russian-troops-0
Οι Ρώσοι ετοιμάζονται να περικυκλώσουν την ισχυρότερη στρατιά της Ουκρανίας.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος Άμυνας του Ντονέτσκ, Εντουάρντ Μπασουριν: ««Γίνονται προετοιμασίες για την περικύκλωση της πιο ισχυρής ομάδας ουκρανικών στρατευμάτων... Σύμφωνα με στοιχεία, η ομάδα υπολογίζεται πως έχει 90.000 έως 100.000 στρατιώτες».

Σύμφωνα με τον Μπασουρίν η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση θα γίνει σε ένα τόξο 200km που εκτείνεται από τα  «νότια του Ντόνετσκ» έως τη Σλαβιάνκα.

maxi1



Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αν δεν παραδοθούν, ο ρωσικός στρατός θα την εξουδετερώσει και αν συμβεί αυτό η Ουκρανία θα έχει χάσει τον στρατό της «το θέμα της αποστρατικοποίησης, μπορεί κανείς ας πούμε, θα έχει επιλυθεί κατά 90% ».


Στα χέρια των Ρώσων το λιμάνι της Μαριούπολης, λέει το Ria Novosti


Στα χέρια των Ρώσων βρίσκεται πλέον το λιμάνι της Μαριούπολης, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε το δίκτυο Ria Novosti.

Κλείσιμο
Το μεγαλύτερο λιμάνι της Αζοφικής περιήλθε υπό την ηγεσία τους, μετά την εξουδετέρωση των ουκρανικών στρατευμάτων, δήλωσε ο επικεφαλής των δυνάμεων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν.


Ο Εντουάρντ Μπασουριν, εκπρόσωπος Άμυνας του Ντονέτσκ, δήλωσε, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο, ότι η «κατοικοιμένη περιοχή της Μαριούπολης είναι στην πραγματικότητα απελευθερωμένη από τους Ουκρανούς μαχητές».


Πόλεμος στην Ουκρανία: Στα χέρια των Ρώσων το λιμάνι της Μαριούπολης, λέει το Ria Novosti


 Σύμφωνα πάντα με το ρωσικό πρακτορείο, 185 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τη Μαριούπολη.

Δραματική ανακοίνωση του ουκρανικού στρατού: «Πιθανόν σήμερα η ύστατη μάχη στη Μαριούπολη»


Νωρίτερα σήμερα ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται για «μια ύστατη μάχη» στη Μαριούπολη, στην ανατολική Ουκρανία, που πολιορκείται από το ρωσικό στρατό για περισσότερο από 40 ημέρες.

«Σήμερα θα είναι πιθανόν η ύστατη μάχη, επειδή τα πυρομαχικά μας εξαντλούνται. (...) Θα σημάνει το θάνατο για μερικούς από εμάς και την αιχμαλωσία για τους άλλους», έγραψε στο Facebook η 36η ταξιαρχία του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού. «Αργοπεθαίνουμε», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί, αλλά σας ζητούμε αληθινά να μας θυμάστε με μια καλή κουβέντα», ζήτησε η ταξιαρχία «από τους Ουκρανούς».



«Για περισσότερο από ένα μήνα, πολεμήσαμε χωρίς ανεφοδιασμό σε πυρομαχικά, χωρίς τροφή, χωρίς νερό», κάνοντας «τα αδύνατα δυνατά», αναφέρει ακόμη αυτή η μονάδα.



Περίπου «τα μισά» από τα μέλη αυτής της ταξιαρχίας είναι τραυματίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Για περισσότερο από 40 ημέρες σφοδρών μαχών, «ο εχθρός σταδιακά μας απώθησε (...), μας περικύκλωσε και επιχειρεί τώρα να μας καταστρέψει», εξηγεί η ταξιαρχία εκφράζοντας την απογοήτευσή της για την απουσία βοήθειας «από τη διοίκηση του στρατού και από τον πρόεδρο» Βολοντίμιρ Ζελένσκι.



«Λάβαμε μόνο μία φορά 50 οβίδες, 20 νάρκες, αντιαρματικούς πυραύλους NLAW», αναφέρει η ταξιαρχία. «Τίποτε άλλο δεν μας δόθηκε», προσθέτει εκφράζοντας τη λύπη της γι' αυτό. «Υπήρξαν μόνο ανεκπλήρωτες υποσχέσεις», τονίζει ακόμη.





Ειδήσεις σήμερα

«Έλα στη φυλακή να με ρωτήσεις αν σκότωσα τα παιδιά μας» - Το μήνυμα της Πισπιρίγκου στον Δασκαλάκη

Αυξήθηκαν κατά 24,68% οι θάνατοι στη Ελλάδα τις πρώτες εννέα εβδομάδες του 2022

Μετά το Πάσχα χαλαρώνουν τα μέτρα, λέει ο Πλεύρης - Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης