Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ψέμα και ρωσική προπαγάνδα η καταστροφή των S-300 που στείλαμε» λέει η Σλοβακία

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ψέμα και ρωσική προπαγάνδα η καταστροφή των S-300 που στείλαμε» λέει η Σλοβακία

Το Κρεμλίνο είχε αναφέρει πως κατέστρεψε μέρος του εξοπλισμού των S-300 που έστειλε η Σλοβακία στην Ουκρανία για να ενισχύσει την  αντιαεροπορική της άμυνα

s300
Σε διάψευση της πληροφορίας που διακινήθηκε από τη Μόσχα σχετικά με την καταστροφή μέρους του εξοπλισμού του αντιαεροπορικού συστήματος S-300 που εστάλη στην Ουκρανία για να ενισχύσει τις ουκρανικές δυνάμεις κατά των Ρώσων, προχώρησε η κυβέρνηση της Σλοβακίας.

Με δήλωσή του, ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Έντουαρντ Χέγκερ, ο οποίος είχε συναντηθεί την προηγούμενη εβδομάδα με τον Ζελένσκι για να επισημοποιήσουν την αποστολή των S-300, δήλωσε πως «η Σλοβακία αρνείται κατηγορηματικά τη ρωσική προπαγάνδα ότι το αμυντικό σύστημα S-300 που εστάλη στην Ουκρανία έχει καταστραφεί. Αυτό είναι hoax και η Ουκρανία μας το επιβεβαίωσε επίσημα».



Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε τονίσει πως «ο εξοπλισμός τμήματος των αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 που παραδόθηκε στην Ουκρανία από μία από τις ευρωπαϊκές χώρες χτυπήθηκε από θαλάσσιους πυραύλους υψηλής ακρίβειας Caliber. Τέσσερις εκτοξευτές S-300 και έως και 25 άτομα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δέχτηκαν τα πλήγματα στο Ντνιεπροπετρόβσκ».

Ειδήσεις σήμερα

Αγωνία για 41χρονο στη Λάρισα - Αγνοείται για 12η ημέρα

Θετικός στον κορωνοϊό ο Βασίλης Κικίλιας

Τι λένε οι ειδικοί μετά την έξαρση των σεισμών στη Θήβα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης