Times: Φινλανδία και Σουηδία θα ενταχθούν στο NATO το καλοκαίρι

Times: Φινλανδία και Σουηδία θα ενταχθούν στο NATO το καλοκαίρι

Η Φινλανδία αναμένεται να υποβάλει αίτηση για ένταξη στη συμμαχία τον Ιούνιο, ακολουθούμενη από τη γειτονική Σουηδία, παρά τις προειδοποιήσεις από τη Ρωσία ότι η ένταξη θα οδηγήσει στην «καταστροφή της χώρας τους»

nato
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διέπραξε «τεράστια στρατηγική γκάφα» εξαπολύοντας τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς η Φινλανδία και η Σουηδία οδεύουν να ενταχθούν στο NATO το καλοκαίρι, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας The Times, που επικαλείται αμερικανούς αξιωματούχους χωρίς να τους κατονομάζει.

Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ τόνισαν στη βρετανική εφημερίδα ότι η ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στη συμμαχία ήταν «το θέμα συζήτησης» και «πολλών συναντήσεων» μεταξύ υπουργών Εξωτερικών χωρών του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού την περασμένη εβδομάδα, στην οποία πήραν μέρος Στοκχόλμη και Ελσίνκι, κατά τους Τάιμς.

Η Φινλανδία δεν ήταν ποτέ μέλος της αμυντικής συμμαχίας του Ψυχρού Πολέμου, προτιμώντας αντ' αυτού να οργανώσει τη δική της προστασία. Ωστόσο, από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, οι δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν από φινλανδικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν μια ταχεία στροφή στην κοινή γνώμη, με την πλειοψηφία να τάσσεται τώρα υπέρ της προσχώρησης.

Και η Σουηδία αναλαμβάνει επί του παρόντος μια αναθεώρηση της ασφάλειάς της που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη αυτού του μήνα – παρόμοια με το χρονοδιάγραμμα της Φινλανδίας, αναφέρουν οι Times. 



Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσος στρατιώτης βίασε και σκότωσε μωρό - Σωματέμποροι δρουν στα σύνορα

Survivor: Στον τάκο ξανά ο Εμμανουήλ και οι… εκρήξεις στους μπλε – Δείτε βίντεο

Γαλλικές εκλογές: Νικητής του πρώτου γύρου ο Μακρόν με 27,4% έναντι 24,9% της Λεπέν με καταμετρημένο το 86% των εγγεγραμμένων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης