Πόλεμος στην Ουκρανία: Περισσότεροι από 700.000 πρόσφυγες έχουν καταφύγει στη Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Περισσότεροι από 700.000 πρόσφυγες έχουν καταφύγει στη Ρωσία

Η πλειοψηφία τους από τις αυτονομιστικές περιοχές των Ντονέτσκ και Λουχάνσκ - Η κυβέρνηση κατηγορεί τους Ρώσους για εκπατρισμό των Ουκρανών

prosfigess
Πάνω από 700.000 άνθρωποι από τις περιοχές των αυτονομιστών, το Ντονέτσκ και Λουχάνσκ, καθώς και από άλλες περιοχές της Ουκρανίας, έχουν προσφύγει στη Ρωσία από την 24η Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε αξιωματικός των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Μόνο χθες Σάββατο σχεδόν 27.000 εγκατέλειψαν τις περιοχές όπου διεξάγονται εχθροπραξίες για τη Ρωσία, δήλωσε ο υποστράτηγος Μιχαήλ Μιζίντσεφ.

Ο ανώτερος αξιωματικός του ρωσικού είπε ακόμη πως έχουν διασωθεί 134.000 άνθρωποι από τη Μαριούπολη, στη νότια Ουκρανία, όπου μαίνονται μάχες από τις αρχές του Μαρτίου.

Κατά το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο υποστράτηγος Μιζίντσεφ κατηγόρησε εκ νέου το Κίεβο ότι επιτρέπει τη διαφυγή αμάχων που διατρέχουν κίνδυνο λόγω των μαχών μόνο σε περιοχές ελεγχόμενες από τις ουκρανικές αρχές και όχι προς τη ρωσική επικράτεια.

Οι αριθμοί που ανακοινώνει η Μόσχα είναι αδύνατο να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Από την πλευρά του, η ουκρανική κυβέρνηση κατηγορεί τη ρωσική πλευρά για εκπατρισμό Ουκρανών στην επικράτειά της παρά τη θέλησή τους, κάτι που χαρακτηρίζει παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Κλείσιμο
Ήδη προτού αρχίσει αυτή που το Κρεμλίνο αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, χιλιάδες πολίτες των αυτοανακηρυγμένων «λαϊκών δημοκρατιών» στο ανατολικό τμήμα της χώρας κατέφυγαν στο ρωσικό έδαφος, καθώς η Μόσχα μίλαγε περί επαπειλούμενης ουκρανικής επίθεσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης