Πόλεμος στην Ουκρανία: Έβαψαν κόκκινη τη λίμνη δίπλα στην πρεσβεία της Ρωσίας στο Βίλνιους

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έβαψαν κόκκινη τη λίμνη δίπλα στην πρεσβεία της Ρωσίας στο Βίλνιους

Διαμαρτυρία από ομάδα ακτιβιστών στη Λιθουανία για τις σφαγές αμάχων στην Ουκρανία από τον ρωσικό στρατό - Άγνωστοι έβαψαν κόκκινη την πισίνα στο σπίτι Ρώσου ολιγάρχη στη λίμνη Κόμο - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

limni_main
Έναν πρωτότυπο τρόπο διαμαρτυρίας για τις σφαγές αμάχων από τον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία, επέλεξε μια ομάδα ακτιβιστών στη Λιθουανία. Συγκεκριμένα, οι ακτιβιστές πήγαν σε μια μικρή λίμνη, κοντά στην πρεσβεία της Ρωσίας στη λιθουανική πρωτεύουσα Βίλνιους και την έβαψαν με κόκκινο χρώμα.

Η δράση αυτή έγινε σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές, ενώ το χρώμα που χρησιμοποιήθηκε ήταν οικολογικό, ώστε να μην προκληθούν περιβαλλοντικά προβλήματα.



Η δράση ονομάστηκε «Swimming Through» (Κολυμπώντας) και είχε σαν στόχο να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τις αγριότητες των Ρώσων στα ουκρανικά εδάφη, ενώ συμμετείχε και η Λιθουανή ολυμπιονίκης της κολύμβησης Ρούτα Μεϊλουτίτε, η οποία «βούτηξε» στην «κόκκινη λίμνη».

FPrJgYkXIAc5Iha
FPrJoPHXEAo6nRy
limni2


Αντιδράσεις για τις ρωσικές σφαγές αμάχων σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης. Στην Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στη Λίμνη Κόμο, άγνωστοι «επισκέφτηκαν» το σπίτι του Ρώσου παρουσιαστή και ολιγάρχη Βλαντιμίρ Σολοβίεφ, γράφοντας αντιπολεμικά συνθήματα στους τοίχους και βάφοντας κόκκινη την πισίνα.

solo_22
soloviev1
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης