Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ελάτε να δείτε τα θύματα μέσα στα μάτια» καλεί τους Ρώσους πολιτικούς ο δήμαρχος της Μπούτσα

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ελάτε να δείτε τα θύματα μέσα στα μάτια» καλεί τους Ρώσους πολιτικούς ο δήμαρχος της Μπούτσα

«Έχουμε 320 νεκρούς, το 90% έχει τραύματα από σφαίρες» είπε ο δήμαρχος της Μπούτσα  - «Δεν μπορείς να καταλάβεις πώς είναι όταν Ρώσοι στρατιώτες βίασαν παιδιά» ανέφερε ο Κουλέμπα για τη Μπούτσα, ωστόσο η κατάσταση στη Μαριούπολη είναι χειρότερη

bucha_OHE_xr
Απάντηση στους Ρώσους πολιτικούς, που χαρακτήρισαν «fake» τις εικόνες με τους νεκρούς άμαχους, οι οποίες έκαναν τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας αποτροπιασμό, έδωσε ο δήμαρχος της Μπούτσα, απευθύνοντάς τους, μάλιστα, και πρόσκληση «να επισκεφθούν την πόλη και να δουν τα θύματα μέσα στα μάτια».



«Προτείνω στους Ρώσους πολιτικούς που αποκαλούν τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας "ειδική επιχείρηση" να έρθουν και να επισκεφθούν τη Μπούτσα καθώς και τη Μαριούπολη και άλλες πόλεις και να δουν με τα μάτια τους τα μάτια των θυμάτων» δήλωσε ο δήμαρχος Ανατόλι Φεντόρουκ και συνέχισε: «Στον πολιτισμένο και δημοκρατικό κόσμο δεν μπορεί να υπάρχει άνθρωπος που θα μπορεί να πιστέψει αυτό που λένε οι εκπρόσωποι της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Έχουμε 320 νεκρούς, διαφορετικών φύλων, διαφορετικών ηλικιών, 167 άνθρωποι έχουν ταυτοποιηθεί. Σχεδόν το 90% των θυμάτων είχαν τράυατα από σφαίρες. Ως δήμαρχος της πόλης ήμουν εδώ συνεχώς και ένιωσα στο πετσί μου όλες τις φρικαλεότητες που έγιναν».



Κουλέμπα: «Ρώσοι στρατιώτες βίασαν παιδιά»

«Δεν μπορείς να καταλάβεις το συναίσθημα, ακόμα κι όταν δεις τις φωτογραφίες της Μπούτσα, αν μιλήσεις με ανθρώπους που έχουν τραπεί σε φυγή, αν ξέρεις ότι ένα άτομο που γνωρίζεις έχει βιαστεί για μέρες και όταν τελικά έφτασε στο Κίεβο πήγε κατευθείαν στην ψυχιατρική κλινική. Δεν μπορείς να καταλάβεις πώς είναι όταν Ρώσοι στρατιώτες βίασαν παιδιά». Αυτό δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, στο τέλος της συμμετοχής του στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ. «Η σφαγή της Μπούτσα - υπογραμμίζει ωστόσο - είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, η κατάσταση στη Μαριούπολη είναι πολύ χειρότερη».


Ειδήσεις σήμερα:

O πατέρας της Καρολάιν για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο: «Μακάρι να μπορούσα να πάρω στα χέρια μου αυτή τη νυφίτσα»

Πολιτική ταραχή για τον «μαχητή του Tάγματος Αζόφ» στην ομιλία Ζελένσκι

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα θα ζητήσει από τη Χάγη τη διερεύνηση εγκλημάτων πολέμου στη Μαριούπολη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης