Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Γερμανία έχει ενδείξεις ότι οι Ρώσοι ενέχονται στη σφαγή αμάχων στην Μπούτσα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Γερμανία έχει ενδείξεις ότι οι Ρώσοι ενέχονται στη σφαγή αμάχων στην Μπούτσα

Η υπηρεσία πληροφοριών υπέκλεψε μηνύματα ασυρμάτου από ρωσικές στρατιωτικές πηγές, όπου γίνεται αναφορά στους φόνους αμάχων, ωστόσο δεν μπορεί να προσδιοριστεί ότι πρόκειται για την Μπούτσα – Η κυβέρνηση επικαλείται ευρήματα από δορυφορικές εικόνες

bucha_4
Ενδείξεις από δορυφορικές εικόνες ότι η Ρωσία εμπλέκεται στον φόνο αμάχων στην πόλη Μπούτσα έχει η γερμανική κυβέρνηση, δήλωσε πηγή στις γερμανικές δυνάμεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με το γερμανικό Der Spiegel, η υπηρεσία πληροφοριών υπέκλεψε μηνύματα ασυρμάτου από ρωσικές στρατιωτικές πηγές, στα οποία γίνεται αναφορά στους φόνους αμάχων στην Μπούτσα.

«Είναι αλήθεια ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει ενδείξεις για διάπραξη εγκλημάτων από Ρώσους στην Μπούτσα», δήλωσε η πηγή. «Ωστόσο αυτά τα ευρήματα για την Μπούτσα αφορούν δορυφορικές εικόνες. Τα μηνύματα ασυρμάτου δεν μπορεί να προσδιοριστεί με σαφήνεια ότι αφορούν την Μπούτσα».

Σύμφωνα με την πηγή, που δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, δεν υπάρχει ένδειξη ότι υφίσταται κάποια διαταγή από το γενικό επιτελείο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων αναφορικά με την Μπούτσα.

Πάνω από 300 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Μπούτσα

Κλείσιμο
Τοπικοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι πάνω από 300 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ρωσικές δυνάμεις μόνο στην Μπούτσα, εκ των οποίων περίπου 50 εκτελέστηκαν. Ωστόσο η Μόσχα αρνείται τις κατηγορίες.

Το Spiegel ανέφερε ακόμη πως υπάρχουν επιπλέον ηχογραφήσεις, η φυσική προέλευση των οποίων είναι πιο δύσκολο να προσδιοριστεί, πράγμα που σημαίνει, όπως αναφέρει το περιοδικό, πως παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί και σε άλλες ουκρανικές πόλεις. Το γραφείο συλλογής εξωτερικών πληροφοριών της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND) αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση. Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα του Der Spiegel.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας έχει κατηγορήσει τη Ρωσία για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου. Το Κρεμλίνο δήλωσε προχθές, Τρίτη, ότι οι δυτικοί ισχυρισμοί πως ρωσικές δυνάμεις εκτέλεσαν πολίτες στην Μπούτσα είναι «τερατώδης πλαστογραφία» με στόχο τη δυσφήμηση του ρωσικού στρατού και τη δικαιολόγηση νέων δυτικών κυρώσεων.

Η Ρωσία χαρακτηρίζει τα στοιχεία για εκτελέσεις αμάχων κυνικό τέχνασμα της Ουκρανίας και των δυτικών υποστηρικτών της, για τους οποίους η Μόσχα λέει πως έχουν καταληφθεί από μεροληπτική αντιρωσική παράνοια.





Ειδήσεις σήμερα:

«Ελευθερία ή Θάνατος και το δικό μας σύνθημα», είπε ο Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή

Τι είπε ο ελληνοουκρανός στρατιώτης στο μήνυμα Ζελένσκι: Ο παππούς μου τραυματίστηκε 3 φορές από τους Ναζί, εγώ μάχομαι με το τάγμα Αζοφ

Στην ανακρίτρια ο Μάνος Δασκαλάκης - Καταθέτει για τον θάνατο της Τζωρτζίνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης