Πόλεμος στην Ουκρανία: Εικόνα από drone δείχνει τα χαντάκια που έσκαψαν οι Ρώσοι κοντά στο Τσέρνομπιλ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εικόνα από drone δείχνει τα χαντάκια που έσκαψαν οι Ρώσοι κοντά στο Τσέρνομπιλ

Στην περιοχή Κόκκινο Δάσος, την πιο μολυσμένη περιοχή σε ολόκληρη τη ζώνη αποκλεισμού του Τσέρνομπιλ

oykraniatsetse
Ένα βίντεο από ουκρανικό drone που κυκλοφόρησε σήμερα από τις Αρχές της Ουκρανίας αποκαλύπτει

Εγκαταλελειμμένες ρωσικές στρατιωτικές θέσεις σε μια περιοχή υψηλής ραδιενέργειας κοντά στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ φαίνονται σε βίντεο από drone που κυκλοφόρησαν την Τετάρτη οι Ουκρανικές Αρχές.

oykraniatsetse


Το βίντεο  που γυρίστηκε από τον ουκρανικό στρατό και κυκλοφόρησε στο Telegram από την Energoatom, τον κρατικό φορέα εκμετάλλευσης των πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής της Ουκρανίας δείχνει κενές κοιλότητες και χαρακώματα εγκαταλελειμμένων στρατιωτικών οχυρώσεων σε μια περιοχή γνωστή ως Κόκκινο Δάσος.

Чим загрожує окупація найбільшої в Європі Запорізької АЕС – Петро Котін

Чим загрожує окупація російськими військами найбільшої атомної електростанції Європи – Запорізької АЕС, яка ситуація на звільненій Чорнобильській АЕС та що чекає на окупантів після риття окопів у Рудому лісі Зони відчуження – керівник Енергоатома Петро Котін розповів наживо в ефірі ізраїльського радіо. 🇺🇦 Більше інформації – на нашому телеграм-каналі: https://t.me/energoatom_ua #UAразом #standwithukraine #stoprussia

Posted by Енергоатом on Wednesday, April 6, 2022


Σύμφωνα με το Reuters, το Κόκκινο Δάσος πήρε το όνομά του όταν δεκάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα πεύκων έγιναν κόκκινα μετά την απορρόφηση της ακτινοβολίας από την έκρηξη του 1986 στο Τσερνόμπιλ - τη χειρότερη πυρηνική καταστροφή στον κόσμο.

Στο δάσος, που θεωρείται η πιο μολυσμένη από ραδιενέργεια περιοχή σε ολόκληρη τη ζώνη αποκλεισμού του Τσέρνομπιλ, φαίνονται ίχνη από τανκς και σκαμμένο έδαφος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή θεωρείται εκτός ορίων για όποιον δεν είναι εργαζόμενος στον πυρηνικό σταθμό ή δεν έχει ειδική άδεια.




Ειδήσεις σήμερα:

Σημαντικές καθυστερήσεις στις Λεωφόρους Αθηνών και Σχιστού προς Σκαραμαγκά

Ο γιος του Γεωργιάδη ανάμεσα στα παιδιά που «άνοιξαν» το Φόρουμ των Δελφών με τα Δελφικά Παραγγέλματα στα Αρχαία Ελληνικά

Και δεύτερος νεκρός από τη φωτιά στο Παπανικολάου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης