Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία χρησιμοποιεί ακόμη και παιδιά ως «ανθρώπινες ασπίδες»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία χρησιμοποιεί ακόμη και παιδιά ως «ανθρώπινες ασπίδες»

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας υποστηρίζει ότι οι Ρώσοι προβαίνουν σε απαγωγές αμάχων για να τους χρησιμοποιήσουν ως ασπίδες προκειμένου να προστατεύσουν τον εξοπλισμό τους – Περίπου 280 νεκροί σε μαζικό τάφο στην πόλη Μπούτσα ενώ πτώματα βρίσκονται στους δρόμους

irpin1
Για απαγωγή αμάχων, ακόμη και παιδιών, που τους χρησιμοποιούν ως «ανθρώπινες ασπίδες» κατηγορεί η Ουκρανία τη Ρωσία.

Με ανάρτησή του, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας υποστηρίζει ότι ρωσικές δυνάμεις απάγουν αμάχους και τους χρησιμοποιούν ως «ανθρώπινες ασπίδες» προκειμένου να προστατεύσουν τον εξοπλισμό τους. Σύμφωνα με την ουκρανική πλευρά, οι Ρώσοι δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει ακόμη και παιδιά.



Εκατοντάδες νεκροί σε μαζικούς τάφους στην πόλη Μπούτσα

Την ίδια ώρα, εικόνες φρίκης συναντά κανείς στην πόλη Μπούτσα, κοντά στο Κίεβο, που απελευθερώθηκε χθες από τις ουκρανικές δυνάμεις. Οι Ρώσοι είχαν καταλάβει την πόλη στις 27 Φεβρουαρίου.

Περίπου 300 άνθρωποι χρειάστηκε να ενταφιαστούν σε μαζικούς τάφους, δήλωσε ο δήμαρχός της, Ανατόλι Φεντόρουκ.

«Στην Μπούτσα, έχουμε ήδη θάψει σε μαζικούς τάφους 280 ανθρώπους», επειδή ήταν αδύνατον να ταφούν στα τρία κοιμητήρια που όλα τους βρίσκονταν πολύ κοντά στη γραμμή πυρός των ρωσικών δυνάμεων, είπε ο Φεντόρουκ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Κλείσιμο
«Σε ορισμένους δρόμους, βλέπει κανείς 15-20 πτώματα στο έδαφος» αλλά «δεν μπορώ να σας πω πόσοι είναι ακόμη οι νεκροί στις αυλές, πίσω από τους φράχτες», συνέχισε.

«Αν δεν περάσουν πρώτα οι πυροτεχνουργοί για να εξετάσουν τα πτώματα, δεν πρέπει να τα περισυλλέξουμε» επειδή μπορεί να είναι παγιδευμένα με εκρηκτικά, εξήγησε. «Αυτές είναι οι συνέπειες της ρωσικής κατοχής, οι ραδιουργίες του εχθρού» πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν έχουν καταφέρει ακόμη να μπουν σε όλη την πόλη, που ήταν στα χέρια των Ρώσων επί περίπου έναν μήνα. Σήμερα μοίρασαν βοήθεια στους κατοίκους, για πρώτη φορά αφότου η πόλη πέρασε και πάλι στον έλεγχο της ουκρανικής κυβέρνησης.

Ειδήσεις σήμερα:

Ως εγκληματική ενέργεια θα ερευνηθεί ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς στην Πάτρα - «Την τύχη της Τζωρτζίνας είχαν Μαλένα και Ίριδα»


Η ανθρωπιστική βοήθεια δεν έφτασε ούτε σήμερα στη Μαριούπολη - Η Μόσχα κατηγορεί τον Ερυθρό Σταυρό


Αγγελική Νικολούλη: Η Ρούλα Πισπιρίγκου ζητούσε να μάθει ποια είναι η φίλη του Μάνου στην Αθήνα και αν είναι έγκυος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης