Οι επιβάτες των αεροπορικών εταιριών στη Βρετανία έλαβαν σήμερα μία προειδοποίηση για το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουν μεγάλες καθυστερήσεις στα αεροδρόμια κατά την περίοδο των φετινών πασχαλινών διακοπών, εξαιτίας της χρόνιας έλλειψης προσωπικού ελέγχων επιβίβασης (check-in), αλλά και των ελλείψεων στο προσωπικό της ασφάλειας αεροδρομίων.
“Αναμένουμε ότι θα υπάρχουν ουρές στις ώρες αιχμής για την περίοδο του Πάσχα” δήλωσε στο BBC, η Κάρεν Ντι εκτελεστική διευθύντρια της Ένωσης Διαχειριστών Αεροδρομίων (ΑΟΑ).
Η ίδια, επεσήμανε ότι ο αναφερόμενος τομέας θα πρέπει να προσλάβει “δεκάδες χιλιάδες” υπαλλήλων για την κάλυψη των αναγκών, καθώς οι περιορισμοί εξάπλωσης της COVID-19 καταργούνται.
Το αεροδρόμιο Χίθροου στο Λονδίνο από μόνο του, έχει ανάγκη επιπλέον προσωπικού 12.000 υπαλλήλων, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Ντι.
“Έχουμε αρχίσει τη σχετική διαδικασία πριν από αρκετό χρόνο, αλλά με αυτές τις μεγάλες ανάγκες προσωπικού υπό τις περιοριστικές συνθήκες που υπάρχουν στην αγορά εργασίας, θα απαιτηθεί δυστυχώς αρκετός χρόνος” πρόσθεσε η ίδια.
Τόσο οι οδηγοί φορτηγών, όσο και οι οδηγοί οχημάτων βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλες καθυστερήσεις για την επιβίβασή τους σε φέρι μποτ στο λιμάνι του Ντόβερ.
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς
Μια επίσκεψη στην Πάρνηθα και στο Regency Casino Mont Parnes μπορεί να αποκτήσει άλλη αξία, καθώς μπορεί να οδηγήσει έξι τυχερούς στο τιμόνι ενός ολοκαίνουργιου SUV αυτοκινήτου και συγκεκριμένα του πολυτελούς Chery Tiggo 4.