Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μπάιντεν δηλώνει πως δεν επιδιώκει αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μπάιντεν δηλώνει πως δεν επιδιώκει αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία

Η ερώτηση προέκυψε από το σχόλιο του Μπάιντεν το Σάββατο στο τέλος μιας ομιλίας που εκφωνήθηκε έξω από το Βασιλικό Κάστρο στη Βαρσοβία της Πολωνίας, ότι ο Πούτιν  «δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία»

biden_speech
Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες Κυριακή ότι δεν καλούσε να υπάρξει αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία όταν είπε προχθές Σάββατο ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «δεν γίνεται να παραμείνει στην εξουσία».

«Όχι» απάντησε μονολεκτικά ο κ. Μπάιντεν εξερχόμενος από λειτουργία σε εκκλησία της Ουάσινγκτον ερωτηθείς από δημοσιογράφο εάν αξίωνε αλλαγή του καθεστώτος στη Ρωσική Ομοσπονδία με τη δήλωσή του αυτή, που προκάλεσε οργή στη Μόσχα και προβληματισμό σε συμμάχους.

Η ερώτηση προέκυψε από το σχόλιο του Μπάιντεν το Σάββατο στο τέλος μιας ομιλίας που εκφωνήθηκε έξω από το Βασιλικό Κάστρο στη Βαρσοβία της Πολωνίας.

«Για όνομα του Θεού, αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία», είπε ο Μπάιντεν για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Κλείσιμο


Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν προσπάθησαν να διευκρινίσουν το σχόλιο του Αμερικανού προέδρου.

«Το θέμα του προέδρου ήταν ότι δεν επιτρέπεται στον Πούτιν να ασκεί εξουσία στους γείτονές του ή στην περιοχή», είπε ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου . «Δεν συζητούσε την εξουσία του Πούτιν στη Ρωσία ή την αλλαγή καθεστώτος».


Ειδήσεις σήμερα:

Ιατροδικαστής Λέων: Να ερμηνευτεί σωστά ο θάνατος της Μαλένας, «είμαστε στην τελική ευθεία για την υπόθεση»

Με έξι πυραύλους Κρουζ χτύπησε τη Λβιβ η Ρωσία - Οι Αρχές ετοιμάζονται για μάχες στην πόλη, φόβοι και για χημική επίθεση

«Φοβάστε τη Ρωσία;» - Έκκληση Ζελένσκι στις χώρες της Δύσης για όπλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης