Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικές δυνάμεις έχουν απαγάγει τουλάχιστον 36 αμάχους Ουκρανούς πολίτες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικές δυνάμεις έχουν απαγάγει τουλάχιστον 36 αμάχους Ουκρανούς πολίτες

Δύο Ουκρανοί πολίτες περιγράφουν στο BBC τον τρόμο που έζησαν, διαβάστε πώς κατάφεραν να επιστρέψουν σπίτι τους

oukrania-apagoges
Σε αρκετές περιοχές που ελέγχονται από τη Ρωσία Ουκρανοί άμαχοι πολίτες φέρεται να έχουν απαχθεί και να κρατούνται αυθαίρετα σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του BBC, με κύρια πηγή τον ΟΗΕ

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, τουλάχιστον 36 περιπτώσεις κρατήσεων αμάχων επαληθεύτηκαν από τον ΟΗΕ, με τις οικογένειες να αρνούνται συχνά οποιαδήποτε πληροφορία για την τύχη αυτών που κρατούνται.

Οι Ουκρανοί λένε ότι φοβούνται μια κλιμακούμενη εκστρατεία απαγωγών και εκφοβισμού, καθώς η Ρωσία αγωνίζεται να διεκδικήσει τον έλεγχο στις πόλεις που καταλαμβάνει.

Viktoriia Roshchyna. Δημοσιογράφος στο επάγγελμα, συλλαμβάνεται στις 15 Μαρτίου από άγνωστους άντρες και απελευθερώθηκε έξι ημέρες αργότερα. 

Ο εργοδότης της, δήλωσε στα  τοπικά μέσα ενημέρωσης, είπε ότι «πιθανότατα συνελήφθη από την FSB, την εσωτερική υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας, με βάση τις μαρτυρίες ότι συνελήφθη στην πόλη Μπερντιάνσκ.

Κλείσιμο
Η δημοσιογράφος σε ένα - προφανώς υπό πίεση  - βίντεο ομηρίας, δηλώνει ότι δεν απήχθη από τους Ρώσους, ενώ την ίδια ώρα ευχαρίστησε τις δυνάμεις της Μόσχας που της «έσωσαν τη ζωή».

Svetlana Zalizetskaya.   Άλλη μια δημοσιογράφος, στην Κατεχόμενη Μελιτόπολη κατήγγειλε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πήραν όμηρο τον 75χρονο πατέρα της, ως τιμωρία για την άρνησή της να συνεργαστεί με τη νέα διοίκηση.
Η δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι έλαβε ένα τηλεφώνημα από τους απαγωγείς του, στο οποίο ο πατέρας της την ενημέρωσε ότι κρατούνταν «σε κάποιο υπόγειο» και είπε ότι «δεν ήξερε τι ήθελαν από αυτόν».

oukrania-omiros


Αρκετοί αξιωματούχοι στα κατεχόμενα μέρη της Ουκρανίας έχουν συλληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις τις τελευταίες εβδομάδες, γράφει το εκτενές ρεπορτάζ του BBC. 

Οι απαγωγές δεν έχουν περιοριστεί σε δημόσια πρόσωπα, με  πολίτες και πρώην μέλη των ενόπλων δυνάμεων να κρατούνται, επίσης.

Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ο φόβος το «κύμα»  απαγωγών να κλιμακωθεί τις επόμενες ημέρες.

Ειδήσεις σήμερα:

Ψάχνουν ουσίες που έπαιρνε η Τζωρτζίνα και προκάλεσαν βλάβες σε ήπαρ και πνεύμονα

To μήνυμα Μπάιντεν για την 25η Μαρτίου: Η Ελλάδα προωθεί την ειρήνη στην ανατολική Μεσόγειο

«Μπρα ντε φερ» Ρωσίας - ΝΑΤΟ, ο Μπάιντεν προειδοποιεί Πούτιν ότι θα απαντήσει στη χρήση χημικών όπλων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης