Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ανέστειλε όλες τις δραστηριότητες στο εργοστάσιό της στη Μόσχα. Η ανακοίνωση έρχεται καθώς οι Ουκρανοί ζήτησαν μποϊκοτάζ κατά της εταιρείας, κατηγορώντας τη Renault ότι «χορηγεί την πολεμική μηχανή της Ρωσίας».
Μόλις μία ημέρα νωρίτερα, η Renault είχε δηλώσει ότι θα ξαναρχίσει την παραγωγή για τρεις μόνο ημέρες.
Σχετικά με τη συμμετοχή της στη μεγάλη ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία AvtoVAZ, που ανήκει στη Renault, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία είπε ότι «αξιολογεί τις διαθέσιμες επιλογές, λαμβάνοντας υπόψη το τρέχον περιβάλλον, ενώ ενεργεί υπεύθυνα απέναντι στους 45.000 υπαλλήλους της στη Ρωσία».
Η εταιρεία είπε ότι «ήδη εφαρμόζει τα απαραίτητα μέτρα για να συμμορφωθεί με τις διεθνείς κυρώσεις».
Η επωνυμία Lada της AvtoVAZ αντιπροσώπευε σχεδόν το 21% της ρωσικής αγοράς το 2021, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου Renault.
Η Renault ανέφερε στη δήλωση ότι η αξία των ενοποιημένων άυλων περιουσιακών στοιχείων, εγκαταστάσεων, εξοπλισμού και της υπεραξίας στη Ρωσία ανήλθε σε πάνω από 2,41 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του 2021.
Καθηλωτικές εμπειρίες σε έναν εμβληματικό προορισμό που φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά και επαναπροσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο βιώνουν την ψυχαγωγία και την απόλαυση, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα μέλη της κοινότητας του Ploom*.
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς