Συνετρίβη Boeing 737 με 132 επιβάτες στην Κίνα

Συνετρίβη Boeing 737 με 132 επιβάτες στην Κίνα

Πρόκειται για πτήση της China Eastern Airlines με 123 επιβάτες και 9 μέλη πληρώματος που εκτελούσε το δρομολόγιο από Kunming προς Guangzhou - Βίντεο στα social media δείχνουν εικόνες από το σημείο συντριβής όπου έχει ξεσπάσει μεγάλη φωτιά

sintrivi_aeroplanou_kina_xr
Αεροσκάφος Boeing 737 με 133 επιβάτες συνετρίβη νωρίς σήμερα το πρωί στη νοτιοδυτική Κίνα  όπως μετέδωσε πρώτη η κινεζική κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πρόκειται για πτήση της China Eastern Airlines που εκτελούσε το δρομολόγιο από Kunming προς Guangzhou.

Το αεροσκάφος συνετρίβη στην περιοχή του Γκουανγκσί, προκαλώντας πυρκαγιά στην ορεινή περιοχή.


Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι στο σημείο έχουν σπεύσει διασώστες, αλλά μέχρι και αυτή την ώρα  δεν υπάρχει άμεση επιβεβαίωση για τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών.

Κλείσιμο
Η πτήση από το Κουνμίνγκ προς το Γκουανγκζού φάνηκε να χάνει γρήγορα ταχύτητα μετά τις 6.20 π.μ. πριν εισέλθει σε απότομη κάθοδο.

Το παρακάτω βίντεο που κυκλοφορεί στα social media φέρεται να δείχνει τη στιγμή τη συντριβής:


boeing



Το αεροπλάνο σταμάτησε να μεταδίδει δεδομένα ακριβώς νοτιοδυτικά της κινεζικής πόλης Wuzhou, σύμφωνα με στοιχεία του Flight Radar.

kina-ptisi-syntrivi-5



Επιβεβαιώνει τη συντριβή η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας


Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας, στις 21 Μαρτίου 2022, ένα Boeing 737 της China Eastern Airlines έχασε επαφή πάνω από το Wuzhou κατά τη διάρκεια της πτήσης Kunming-Guangzhou. Επιβεβαιώθηκε ότι το αεροπλάνο συνετρίβη. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 132 άτομα, μεταξύ των οποίων 123 επιβάτες και 9 μέλη πληρώματος.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει ενεργοποιήσει τον μηχανισμό έκτακτης ανάγκης και έστειλε ομάδα εργασίας στο σημείο.



Εικόνες και βίντεο από το σημείο της συντριβής

Στα social media κυκλοφορούν βίντεο που δείχνουν εικόνες από το σημείο της συντριβής όπου φαίνεται να έχει ξεσπάσει φωτιά.




Η China Eastern με έδρα τη Σαγκάη είναι μία από τις τρεις κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες της Κίνας, που εκτελεί πληθώρα δρομολογίων εσωτερικού και εξωτερικού που εξυπηρετούν 248 προορισμούς.

Το αεροσκάφος παραδόθηκε στην China Eastern από την Boeing τον Ιούνιο του 2015 και πετούσε για πάνω από έξι χρόνια. Το δικινητήριο Boeing 737 με έναν διάδρομο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αεροπλάνα στον κόσμο για πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων.

Η China Eastern λειτουργεί πολλαπλές εκδόσεις του κοινού αεροσκάφους, συμπεριλαμβανομένων των 737-800 και 737 Max. 

Όπως γράφει η «Daily Mail» το Boeing που κατέπεσε σήμερα φαίνεται πως δεν ανήκει στη σειρά ΜΑΧ η οποία αντιμετώπιζε προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Η έκδοση 737 Max καθηλώθηκε σε όλο τον κόσμο μετά από δύο θανατηφόρες συντριβές.

Η ρυθμιστική αρχή αερομεταφορών της Κίνας ενέκρινε αυτό το αεροπλάνο να επιστρέψει σε υπηρεσία στα τέλη του περασμένου έτους, καθιστώντας τη χώρα την τελευταία μεγάλη αγορά που το έκανε. Η τελευταία θανατηφόρα συντριβή πολιτικού αεροσκάφους στην Κίνα ήταν το 2010.

Ειδήσεις σήμερα:

O Ζελένσκι ευχαρίστησε σε βιντεοκλήση το ζεύγος Κούνις-Κούτσερ για τη βοήθειά τους στους Ουκρανούς

Ο τυφλός απόφοιτος του ΑΠΘ που διαπρέπει στη Γερμανία -Δημιούργησε σημαντικό κώδικα για την επιστήμη

Ελένη Ράντου: Η δραματική έκκληση για φίλη της που χτυπήθηκε σε τροχαίο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης