Πόλεμος στην Ουκρανίας: Ρώσοι αυτονομιστές αναλαμβάνουν τον έλεγχο των κυβερνητικών κτιρίων στο Λουγκάνσκ (vds)

Πόλεμος στην Ουκρανίας: Ρώσοι αυτονομιστές αναλαμβάνουν τον έλεγχο των κυβερνητικών κτιρίων στο Λουγκάνσκ (vds)

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη στο επίσημο κανάλι της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LPR), ένας  στρατιώτης φαίνεται να στέκεται στο γραφείο του δημάρχου Rubizhne και αργότερα φαίνεται να τοποθετεί μια σημαία του LPR στην οροφή του κυβερνητικού κτιρίου

lpr_rubizhne
Οι υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία αντάρτες από την αποσχισθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς της Ουκρανίας έχουν πάρει τον έλεγχο κυβερνητικών κτιρίων στην πόλη Rubizhne.

Το Λουγκάνσκ είναι μία από τις δύο αυτονομιστικές περιοχές που υποστηρίζονται από τη Ρωσία, μαζί με το Ντόνετσκ. Και οι δύο περιοχές χωρίζονται μεταξύ τμημάτων που ελέγχονται από την Ουκρανία και από ρώσους αυτονομιστές.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη στο επίσημο κανάλι της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LPR), ένας ένστολος στρατιώτης λέει: "Βρισκόμαστε δίπλα στη διοίκηση της πόλης Rubizhne. Η σημαία του (LPR) κυματίζει εδώ τώρα Αυτό σημαίνει για τους ντόπιους ότι, αν ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει ακόμα, τότε είναι στο τελικό του στάδιο».



Σε άλλο βίντεο, ο στρατιώτης φαίνεται να στέκεται στο γραφείο του δημάρχου Rubizhne και αργότερα φαίνεται να τοποθετεί μια σημαία του LPR στην οροφή του κυβερνητικού κτιρίου. Αφού ακούγεται μια έκρηξη, λέει: «Αυτό είναι βομβαρδισμός από την ουκρανική πλευρά».

Κλείσιμο


Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται στο Rubizhne, δήλωσε ο περιφερειακός διαχειριστής του Λουγκάνσκ, Serhiy Haidai, σε συνέντευξή του σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

"Οι άνθρωποι είναι στα υπόγεια για δύο εβδομάδες. Έως και 1.200 άνθρωποι βρίσκονται σε ορισμένα καταφύγια». Η παροχή βοήθειας είναι δύσκολη με συνεχή πυρά, είπε, αλλά πρόσθεσε ότι με τη βοήθεια του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, θα γίνει προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας διάδρομος εκκένωσης αργότερα μέσα στην εβδομάδα για να παραδοθούν προμήθειες σε μεγάλες πόλεις.



Ειδήσεις σήμερα:

Τρίμηνο πακέτο στήριξης για αδύναμους και μεσαία τάξη -Οι λεπτομέρειες για καύσιμα και ρεύμα

Μαριούπολη: Αποτροπιασμός από την επίθεση στο θέατρο όπου «είχαν καταφύγει πάνω από 1.000 άμαχοι»

ΗΠΑ κατά Κίνας: Μπορεί να ενισχύσει με όπλα τη Ρωσία - Εσείς βρίσκεστε πίσω από την ουκρανική κρίση, απαντά το Πεκίνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης