Πόλεμος στην Ουκρανίας: Η Αυστραλία επιβάλλει νέες κυρώσεις σε ρωσικές τράπεζες και ολιγάρχες

Πόλεμος στην Ουκρανίας: Η Αυστραλία επιβάλλει νέες κυρώσεις σε ρωσικές τράπεζες και ολιγάρχες

H υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας  είπε ότι η χώρα της θα συνεχίσει να εργάζεται με τους εταίρους της για να συντονίσει τις κυρώσεις και να «περιορίσει τα κεφάλαια για τον παράνομο πόλεμο του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν»

russian_oligarchs
Η Αυστραλία ανακοίνωσε την Παρασκευή νέες κυρώσεις κατά 11 ρωσικών τραπεζών και κυβερνητικών φορέων, σύμφωνα με δήλωση της υπουργού Εξωτερικών Μαρίζ Πέιν.

H Πέιν είπε ότι η Αυστραλία θα συνεχίσει να εργάζεται με τους εταίρους της για να συντονίσει τις κυρώσεις και να «περιορίσει τα κεφάλαια για τον παράνομο πόλεμο του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν».

"Η σημερινή καταχώριση περιλαμβάνει το Ρωσικό Εθνικό Ταμείο Περιουσίας και το Ρωσικό Υπουργείο Οικονομικών. Με την πρόσφατη συμπερίληψη της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, η Αυστραλία έχει πλέον στοχεύσει όλες τις ρωσικές κυβερνητικές οντότητες που είναι υπεύθυνες για την έκδοση και τη διαχείριση του κρατικού χρέους της Ρωσίας", ανέφερε η υπουργός.

«Η πλειοψηφία των τραπεζικών περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας καλύπτεται πλέον από τις κυρώσεις μας μαζί με όλες τις οντότητες που διαχειρίζονται το δημόσιο χρέος της Ρωσίας».

Κλείσιμο
Η Πέιν ανακοίνωσε επίσης νέες κυρώσεις κατά των Ρώσων ολιγαρχών Βίκτορ Βέκσελμπεργκ και του Όλεγκ Ντεριπάσκα, επικεφαλής της εταιρείας αλουμινίου Rusal, η οποία κατέχει το 20% της εταιρείας Queensland Alumina της Αυστραλίας.



Η Αυστραλία είναι «βαθιά δεσμευμένη στην επιβολή υψηλού κόστους στη Ρωσία», είπε η Πέιν, επαναλαμβάνοντας την «ακλόνητη υποστήριξη της Καμπέρας για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και για τον λαό της Ουκρανίας».



Ειδήσεις σήμερα:

Τρίμηνο πακέτο στήριξης για αδύναμους και μεσαία τάξη -Οι λεπτομέρειες για καύσιμα και ρεύμα

Μαριούπολη: Αποτροπιασμός από την επίθεση στο θέατρο όπου «είχαν καταφύγει πάνω από 1.000 άμαχοι»

ΗΠΑ κατά Κίνας: Μπορεί να ενισχύσει με όπλα τη Ρωσία - Εσείς βρίσκεστε πίσω από την ουκρανική κρίση, απαντά το Πεκίνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης