Πόλεμος στην Ουκρανία: «Το προσχέδιο των FT έχει σωστά σημεία... γενικά όμως είναι εσφαλμένο» είπε ο Πεσκόφ

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Το προσχέδιο των FT έχει σωστά σημεία... γενικά όμως είναι εσφαλμένο» είπε ο Πεσκόφ

«Το Κίεβο... είναι χαλαρό στις διαπραγματεύσεις, θέλουμε να γίνει πιο ενεργητικό» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου για τις διαπραγματεύσεις - Δεν υπάρχει πρόοδος ως τώρα, είπε

russia_ukraine
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ρωσικής και ουκρανικής αντιπροσωπείας «θα πρέπει να συνεχιστούν» σήμερα, τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ στη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Μόσχα.

«Οι διαπραγματεύσεις πρέπει να συνεχιστούν σήμερα. Δεν ξέρω αν βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη ή όχι, αλλά θα πρέπει να γίνουν σήμερα», είπε ο Πεσκόφ. Στο ερώτημα αν οι δυο πλευρές είναι κοντά στην επίτευξη συμφωνίας, είπε: «Όχι, η δουλειά συνεχίζεται, όταν υπάρξει πρόοδος, θα σας ενημερώσουμε».

Σχολιάζοντας το σχέδιο «ειρηνευτικής συμφωνίας» 15 σημείων μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας που δημοσιεύτηκε από τους Financial Times, ο Πεσκόφ είπε ότι σε αυτή τη δημοσίευση «υπάρχουν σωστά στοιχεία, αλλά σε γενικές γραμμές είναι εσφαλμένο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία υπολογίζει στην ενεργητική συμμετοχή της ουκρανικής πλευράς στη διαπραγματευτική διαδικασία.

«Θέλω να επαναλάβω για άλλη μια φορά: η αντιπροσωπεία μας, με επικεφαλής τον Μεντίνσκι και με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων και αρμόδιων τμημάτων, είναι έτοιμη να εργαστεί όλο το εικοσιτετράωρο - και δείχνει αυτή την ετοιμότητα», είπε και εξέφρασε τη λύπη του που η Μόσχα δεν βλέπει παρόμοιο ζήλο από το Κίεβο.

«Ελπίζω πραγματικά ότι αυτή η στάση (του Κιέβου) δεν θα εφαρμοστεί στη συνέχεια των διαπραγματεύσεων. Ωστόσο, υπολογίζουμε σε ενεργητική συμμετοχή», είπε ο Πεσκόφ.


Ειδήσεις σήμερα:

Πλεύρης: Μπορεί να πάμε σε ένα self test την εβδομάδα στα σχολεία

Προκλητικός Ακάρ: Μιλά για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου - Τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Τρίμηνο πακέτο στήριξης για αδύναμους και μεσαία τάξη -Οι λεπτομέρειες για καύσιμα και ρεύμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης