Πόλεμος στην Ουκρανία - Ζαχάροβα: Καλούμε τον Ζελένσκι να σκεφτεί την τύχη της χώρας και του λαού του

Πόλεμος στην Ουκρανία - Ζαχάροβα: Καλούμε τον Ζελένσκι να σκεφτεί την τύχη της χώρας και του λαού του

Συνεχίζονται μέσω βιντεοδιάσκεψης οι συζητήσεις Ρωσίας - Ουκρανίας - «Είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι, το μέλλον της Κριμαίας θα βρίσκεται για πάντα με τη Ρωσία» είπε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών 

maria_zakharova_ellada_dilwseis_xr
Να σκεφτεί την τύχη της Ουκρανίας και τις ζωές των ανθρώπων της, κάλεσε η Μαρία Ζαχάροβα τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων στη Μόσχα.

«Καλούμε το καθεστώς Ζελένσκι να σκεφτεί την τύχη της χώρας, τις ζωές των ανθρώπων της, να βγάλει τα κατάλληλα συμπεράσματα και να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις», είπε η Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε επίσης ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν αποσκοπεί στην καταστροφή του κράτους της Ουκρανίας ή στην ανατροπή του Ζελένσκι.

Παράλληλα, είπε πως οι συνομιλίες ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία συνεχίζονται μέσω βιντεοσύνδεσης, ενώ οι δύο πλευρές συζητούν στρατιωτικά, πολιτικά και ανθρωπιστικά ζητήματα

Επιπλέον, ανέφερε πως «είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι, το μέλλον της Κριμαίας θα βρίσκεται για πάντα με τη Ρωσία». Παράλληλα, κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης της Δύσης για τον τρόπο με τον οποίο κάλυψαν τον βομβαρδισμό του Ντονέτσκ από ουκρανικές δυνάμεις, που άφησε πίσω του 21 νεκρούς και 37 τραυματίες. «Αντέδρασαν διαφορετικά, το αποσιώπησαν» είπε.

Σε ερώτηση για τα πυρηνικά εργοστάσια που βρίσκονται στα ουκρανικά εδάφη, η Ζαχάροβα κατηγόρησε Κίεβο και Ουάσινγκτον για τις επιθέσεις που έχουν δεχτεί, ενώ πρόσθεσε πως η ρωσική πλευρά έφτασε σε συμφωνία με τον ουκρανικό στρατό για την ασφάλεια του εργοστασίου στο Τσερνόμπιλ. 

Ειδήσεις σήμερα:

Προκλητικός Ακάρ: Μιλά για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου - Τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Τρίμηνο πακέτο στήριξης για αδύναμους και μεσαία τάξη -Οι λεπτομέρειες για καύσιμα και ρεύμα

Καιρός: Βροχές και χιονοπτώσεις σήμερα – Νέα πτώση της θερμοκρασίας από αύριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης