Πόλεμος στην Ουκρανία: Άντεξε το καταφύγιο κάτω από το θέατρο στη Μαριούπολη που βομβαρδίστηκε - Βγαίνουν επιζώντες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Άντεξε το καταφύγιο κάτω από το θέατρο στη Μαριούπολη που βομβαρδίστηκε - Βγαίνουν επιζώντες

Δεν υπάρχει ακόμα απολογισμός θυμάτων, λένε οι τοπικές Αρχές - Έχει ξεκινήσει η απομάκρυνση των αμάχων που βρίσκονταν στο υπόγειο και επέζησαν  - Ανάσα ανακούφισης για την δοκιμαζόμενη πόλη - Στο Δραματικό Θέατρο είχαν καταφύγει πάνω από χίλιοι άμαχοι

Donetsk-Regional-Theatre_xr_2
Ανάσα ανακούφισης για την δοκιμαζόμενη Μαριούπολη δίνουν οι τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδουν ουκρανικά και διεθνή ΜΜΕ σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε εχθές το Δραματικό Θέατρο της πόλης, όπου είχαν βρει καταφύγιο πολλές εκατοντάδες άμαχοι, μεταξύ των οποίων και παιδιά. 

Όπως μεταδίδει το BBC, επικαλούμενο τοπικούς αξιωματούχους, το καταφύγιο των αμάχων κάτω από το κτίσμα του θεάτρου (μεγάλο μέρος του οποίου κατέρρευσε) φαίνεται πως άντεξε στην επίθεση και επιζώντες έχουν αρχίσει να βγαίνουν ζωντανοί καθώς απομακρύνονται τα συντρίμμια.

Την είδηση ότι τελικά άντεξε το υπόγειο καταφύγιο κάτω από το εμβληματικό κτίριο που καταστράφηκε μετάδωσε και ο  Ιλια Πορομαρένκο, ρεπόρτερ τιου Kiyv Independent, που έκανε λόγο για «θαύμα» και επισήμανε ότι έχει ξεκινήσει η επιχείρηση απομάκρυνσης των επιζώντων.



Αξιωματούχος από το γραφείο του δημάρχου της Μαριούπολης είπε σήμερα ότι οι αρχές της πόλης δεν έχουν ακόμη απολογισμό μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό, σύμφωνα με τις ίδιες, ενός θεάτρου στην πολιορκημένη ουκρανική πόλη, αλλά πρόσθεσε ότι το «καταφύγιο άντεξε» και ότι υπάρχουν επιζώντες.



Κλείσιμο
Η αμερικανική εταιρεία Maxar Technologies, ειδικευμένη στις δορυφορικές εικόνες, έδωσε χθες στη δημοσιότητα φωτογραφία του Δραματικού Θεάτρου που τραβήχτηκε τη Δευτέρα, κατ’ αυτήν. Στο στιγμιότυπο αυτό, διακρίνεται η λέξη «παιδιά» γραμμένη στο έδαφος με τεράστια λευκά γράμματα στη ρωσική γλώσσα, μπροστά και πίσω από το κτίριο.

Ο δήμος της Μαριούπολης δημοσιοποίησε από τη δική του πλευρά στην πλατφόρμα Telegram φωτογραφία που δείχνει το κεντρικό τμήμα του θεάτρου εντελώς κατεστραμμένο, με μια λευκή στήλη καπνού να υψώνεται από τα συντρίμμια.



Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας διέψευσε χθες ότι πραγματοποίησε αεροπορικό πλήγμα με στόχο το θέατρο στη Μαριούπολη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA..


Ειδήσεις σήμερα:

Συντρίμμια πυραύλου που καταρρίφθηκε έπεσαν σε 16ώροφη πολυκατοικία στο Κίεβο, τουλάχιστον ένας νεκρός

Βιντεοσκοπούσε γυναίκες αστυνομικούς που άλλαζαν ρούχα πριν την υπηρεσία τους

Τρίμηνο πακέτο στήριξης για αδύναμους και μεσαία τάξη -Οι λεπτομέρειες για καύσιμα και ρεύμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης