Πόλεμος στην Ουκρανία: «Θέλουμε μοντέλο "ουκρανικό", ζητάμε πλήρεις εγγυήσεις ασφαλείας» λέει το Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Θέλουμε μοντέλο "ουκρανικό", ζητάμε πλήρεις εγγυήσεις ασφαλείας» λέει το Κίεβο

Πώς απάντησε η πλευρά του Ζελένσκι στην «ιδέα για μοντέλο Αυστρίας» που ανέφερε το Κρεμλίνο - Θέλουμε εγγυήσεις για όπλα και τον ουρανό, είπε ο Μιχάιλο Ποντόλιακ

podolyak1
Η Ουκρανία απαιτεί «πλήρεις εγγυήσεις ασφαλείας» απέναντι στην Ρωσία, απαντώντας στην ιδέα της εφαρμογής ενός «αυστριακού ή σουηδικού» μοντέλου «ουδετερότητας», ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική προεδρία.

«Η Ουκρανία βρίσκεται αυτήν την στιγμή σε κατάσταση απευθείας πολέμου με την Ρωσία. Κατά συνέπεια, το μοντέλο δεν μπορεί παρά να είναι "ουκρανικό"», δήλωσε ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, ένας εκ των ουκρανών διαπραγματευτών, σε σχόλια που δόθηκαν στην δημοσιότητα από την ουκρανική προεδρία.

Διευκρινίζει δε ότι απαιτούνται «πλήρεις εγγυήσεις ασφαλείας» απέναντι στην Ρωσία, στο πλαίσιο των οποίων οι συμβαλλόμενοι θα δεσμεύονται να επέμβουν στο πλευρό της Ουκρανίας σε περίπτωση επίθεσης.



«Θέλουμε απόλυτες εγγυήσεις ασφάλειας, που θα είναι αποτελεσματικές και δεν θα στέκονται σε πρωτόκολλα. Αυτό σημαίνει ότι οι υπογράφοντες τις εγγυήσεις δεν θα κάθονται στην άκρη σε περίπτωση επίθεσης στην Ουκρανία, όπως σήμερα. Αλλά παίρνουν ενεργό μέρος στο πλευρό της Ουκρανίας στις συγκρούσεις και μας παρέχουν επίσημα την άμεση προμήθεια της απαραίτητης ποσότητας όπλων. Επιπλέον, η Ουκρανία δεν θέλει πλέον να εξαρτάται από γραφειοκρατικές διαδικασίες που επιτρέπουν ή δεν επιτρέπουν να κλείσει ο ουρανός για να προστατευτούμε από πυραύλους Κρουζ. Χρειαζόμαστε άμεσες και σταθερές εγγυήσεις ότι ο ουρανός θα κλείσει» συνέχισε ο Ποντόλιακ.

Και κατέληξε, λέγοντας: «Θα συμπληρώσω ότι η Ουκρανία δεν ήταν ποτέ ένα μιλιταριστικό κράτος που επιτίθεται ή σχεδιάζει να επιτεθεί στους γείτονές της. Σε αντίθεση με τους συγκεκριμένους γείτονες. Γι' αυτό σήμερα η Ουκρανία θέλει να έχει μια πραγματικά ισχυρή ομάδα συμμάχων με σαφώς καθορισμένες εγγυήσεις ασφαλείας».


Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ με την έξοδο του Έλληνα πρόξενου στη Μαριούπολη - Άλλαξε κατεύθυνση το κονβόι που τον μεταφέρει

«Ο βίαιος θάνατος με ασφυξία στα παιδιά μπορεί να μην αφήσει καθόλου σημάδια» αναφέρει σε ανάρτηση ο Λέων

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα με άνοδο της θερμοκρασίας - Χαλάει από αύριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης