Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι κάλεσε τους Ρώσους να παραδοθούν - Τι είπε για την ακτιβίστρια δημοσιογράφο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι κάλεσε τους Ρώσους να παραδοθούν - Τι είπε για την ακτιβίστρια δημοσιογράφο

Στο τελευταίο του διάγγελμα, ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε ότι ο  ρωσικός στρατός έχει χάσει στην Ουκρανία περισσότερα στρατεύματα από ό,τι σε δύο πολυετείς πολέμους στην Τσετσενία - «Ακούμε τις συνομιλίες σας από υποκλοπές, ξέρουμε ποιοι είστε, τι λέτε με τις οικογένειές σας», είπε προς τους Ρώσους στρατιώτες καλώντας τους να παραδοθούν

zelensky
Για μια ακόμα ημέρα συνεχίζεται με πολλές απώλειες ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενημερώνει σχεδόν καθημερινά τους πολίτες του για την πορεία των μαχών σε διάφορες πόλεις της χώρας, τις διαπραγματεύσεις, ενώ ανακοινώνει και διάφορα μέτρα. Στο τελευταία του μήνυμα, σήμερα τα ξημερώματα κάλεσε τους Ρώσους στρατιώτες να παραδοθούν στις ουκρανικές δυνάμεις.

«Εκ μέρους του ουκρανικού λαού, σας δίνω μια ευκαιρία. Την ευκαιρία να επιβιώσετε. Αν παραδοθείτε στις δυνάμεις μας, θα σας φερθούμε όπως πρέπει να φερόμαστε στους ανθρώπους. Ως ανθρώπους, με αξιοπρέπεια», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος και συμπλήρωσε: «Ακούμε τις συνομιλίες σας από υποκλοπές, ακούμε τι πραγματικά σκέφτεστε γι' αυτόν τον παράλογο πόλεμο, γι' αυτή την ατίμωση και για το κράτος σας. Τα τηλεφωνήματά σας στην οικογένειά σας. Τα ακούμε όλα. Βγάζουμε συμπεράσματα. Ξέρουμε ποιοι είστε».

Αναφέρθηκε επίσης στη Ρωσίδα δημοσιογράφο που εισέβαλε σε πλατό του Channel One με πανό κατά του πολέμου. «Είμαι ευγνώμων», ανέφερε αρχικά και συνέχεισε: «προσωπικά στη γυναίκα που μπήκε στο στούντιο του Channel One με μια αφίσα κατά του πολέμου. Σε όσους δεν φοβούνται να διαμαρτυρηθούν. Όσο η χώρα σας δεν έχει κλειστεί εντελώς από όλο τον κόσμο, μετατρεπόμενη σε μια πολύ μεγάλη Βόρεια Κορέα, πρέπει να αγωνιστείτε».

Our brave defenders continue to inflict devastating losses on Russian troops. Soon the number of downed helicopters of...

Posted by Володимир Зеленський on Monday, March 14, 2022


Ολόκληρο το μήνυμα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Κλείσιμο
Ελεύθεροι άνθρωποι μιας ελεύθερης χώρας!

Η 19η ημέρα της αντίστασής, τελείωσε. Ιστορικός πόλεμος. Άλλη μια δύσκολη μέρα. Πλησιάζει η ειρήνη για την Ουκρανία.

Όπως και πριν, ο εχθρός είναι σε σύγχυση. Δεν περίμεναν τέτοια αντίσταση. Πίστεψαν στην προπαγάνδα τους, η οποία λέει ψέματα για εμάς εδώ και δεκαετίες. Ρχουν ήδη αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι δεν θα πετύχουν τίποτα με τον πόλεμο.

Οι στρατιώτες τους το γνωρίζουν αυτό. Οι αξιωματικοί τους το γνωρίζουν αυτό. Φεύγουν από το πεδίο της μάχης. Εγκαταλείπουν τον εξοπλισμό.

Παίρνουμε τα τρόπαια και τα χρησιμοποιούμε για να προστατεύσουμε την Ουκρανία. Σήμερα, τα ρωσικά στρατεύματα είναι, στην πραγματικότητα, ένας από τους προμηθευτές εξοπλισμού του στρατού μας. Δεν θα μπορούσαν να φανταστούν κάτι τέτοιο σε έναν εφιάλτη.

Και θέλω να πω στους Ρώσους στρατιώτες. Αυτοί που έχουν ήδη εισέλθει στη χώρα μας. Και εκείνους που πρόκειται να σταλούν για να πολεμήσουν εναντίον μας.

Ρώσοι στρατεύσιμοι! Ακούστε με πολύ προσεκτικά. Ρώσοι αξιωματικοί! Έχετε ήδη καταλάβει τα πάντα. Δεν θα πάρετε τίποτα από την Ουκρανία. Θα πάρετε ζωές. Είστε πολλοί. Αλλά και η δική σας ζωή θα αφαιρεθεί.

Αλλά γιατί θα πρέπει να πεθάνετε; Για ποιο λόγο; Ξέρω ότι θέλετε να ζήσετε. Ακούμε τις συνομιλίες σας από υποκλοπές, ακούμε τι πραγματικά σκέφτεστε γι' αυτόν τον παράλογο πόλεμο, γι' αυτή την ατίμωση και για το κράτος σας. Τις συζητήσεις σας μεταξύ σας. Τα τηλεφωνήματά σας στην οικογένειά σας. Τα ακούμε όλα. Βγάζουμε συμπεράσματα. Ξέρουμε ποιοι είστε.

Επομένως, σας προσφέρω μια επιλογή. Εκ μέρους του ουκρανικού λαού, σας δίνω μια ευκαιρία. Την ευκαιρία να επιβιώσετε. Αν παραδοθείτε στις δυνάμεις μας, θα σας φερθούμε όπως πρέπει να φερόμαστε στους ανθρώπους. Ως ανθρώπους, με αξιοπρέπεια. Με έναν τρόπο που δεν σας μεταχειρίστηκε ο στρατός σας. Και με τον τρόπο που ο στρατός σας δεν συμπεριφέρεται στον δικό μας. Επιλέξτε!

Οι γενναίοι υπερασπιστές μας συνεχίζουν να προκαλούν καταστροφικές απώλειες στα ρωσικά στρατεύματα.

Σύντομα ο αριθμός των κατεστραμμένων ελικοπτέρων της Ρωσίας θα φτάσει τις εκατοντάδες μονάδες. Έχουν ήδη χάσει 80 πολεμικά αεροπλάνα. Εκατοντάδες άρματα μάχης και χιλιάδες άλλες μονάδες εξοπλισμού.

Μέσα σε 19 ημέρες, ο ρωσικός στρατός έχει χάσει στην Ουκρανία περισσότερα από ό,τι σε δύο αιματηρούς και πολυετείς πολέμους στην Τσετσενία. Για ποιο λόγο;

Είμαι ευγνώμων σε εκείνους τους Ρώσους που δεν σταματούν να προσπαθούν να μεταφέρουν την αλήθεια. Σε εκείνους που πολεμούν την παραπληροφόρηση και λένε την αλήθεια, τα πραγματικά γεγονότα στους φίλους και τους αγαπημένους τους. Και προσωπικά στη γυναίκα που μπήκε στο στούντιο του Channel One με μια αφίσα κατά του πολέμου. Σε όσους δεν φοβούνται να διαμαρτυρηθούν. Όσο η χώρα σας δεν έχει κλειστεί εντελώς από όλο τον κόσμο, μετατρεπόμενη σε μια πολύ μεγάλη Βόρεια Κορέα, πρέπει να αγωνιστείτε. Δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία σας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε το τέταρτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Το τέταρτο - και είμαι σίγουρος ότι δεν θα είναι το τελευταίο.

Συνεργαζόμαστε με τους εταίρους μας για νέους περιορισμούς που θα εφαρμοστούν κατά του ρωσικού κράτους. Όλοι όσοι είναι υπεύθυνοι για τον πόλεμο. Όλους όσοι είναι υπεύθυνοι για την καταστροφή της δημοκρατίας. Όλοι όσοι είναι υπεύθυνοι για την καταστολή κατά των ανθρώπων. Όλοι θα πάρουν μια απάντηση. Την απάντηση του κόσμου. Και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Η ευθύνη για τα εγκλήματα πολέμου του ρωσικού στρατού είναι αναπόφευκτη. Η ευθύνη για μια εσκεμμένη ανθρωπιστική καταστροφή στις ουκρανικές πόλεις είναι αναπόφευκτη. Όλος ο κόσμος βλέπει τι συμβαίνει στη Μαριούπολη. Στο Χάρκοβο. Τσέρνιγκοφ. Σούμι. Ακτίρκα. Γκοστομέλ. Ιρπίν. Σε όλες τις πόλεις μας.

Όλοι οι εταίροι μας ενημερώνονται για τα εγκλήματα των εισβολέων κατά των πολιτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης στις περιοχές της Χερσώνας και της Ζαπορίζιας. Στις προσωρινά κατεχόμενες περιοχές. Θα υπάρξει απάντηση για αυτό. Αναγκαστικά. Για τους διαταραγμένους ανθρωπιστικούς διαδρόμους. Αναγκαστικά.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας της 14ης Μαρτίου, 3.806 Ουκρανοί απομακρύνθηκαν από τις πόλεις και τις κωμοπόλεις των περιοχών του Κιέβου και του Λουχάνσκ.

Η αυτοκινητοπομπή μας με εκατό τόνους με ό,τι πιο απαραίτητο για τη Μαριούπολη εξακολουθεί να παραμένει στο Μπερντιάνσκ. Εδώ και τρεις ημέρες. Αλλά θα προσπαθήσουμε. Θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι οι κάτοικοι της Μαριούπολης θα λάβουν τρόφιμα, νερό και φάρμακα.

Σε συζητήσεις με φίλους και εταίρους του κράτους μας παρείχα πλήρη ενημέρωση για τις ενέργειες των εισβολέων στην ουκρανική γη. Κάθε επιθετική ενέργεια των εισβολέων ωθεί τον κόσμο μόνο σε νέες κυρώσεις.

Μίλησα με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν. Με τον πρόεδρο της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα. Με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Χαβιέρ Μπετέλ. Έχουμε 100% αμοιβαία κατανόηση.

Η συζήτηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένετ ήταν επίσης σημαντική. Στο πλαίσιο μιας διαπραγματευτικής προσπάθειας για τον τερματισμό αυτού του πολέμου το συντομότερο δυνατό. Με μια δίκαιη ειρήνη.

Η αντιπροσωπεία μας εργάστηκε επίσης σε αυτό το θέμα στις διαπραγματεύσεις με τη ρωσική πλευρά. Αρκετά καλά, όπως μου είπαν. Αλλά για να δούμε. Θα συνεχιστούν αύριο.

Το Υπουργικό Συμβούλιο της Ουκρανίας συμφώνησε σε ένα πακέτο αποφάσεων για τη στήριξη της οικονομίας μας. Οπότε η επιχείρηση δουλεύει. Έτσι ώστε οι άνθρωποι να έχουν δουλειές. Όπου η ασφάλεια το επιτρέπει. Όπου οι άνθρωποι είναι έτοιμοι γι' αυτό.

Πρώτον, ξεκινάμε τη φορολογική μεταρρύθμιση. Αντί για ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος δίνουμε ένα συντελεστή 2% επί του κύκλου εργασιών και απλοποιημένη λογιστική. Για τις μικρές επιχειρήσεις -αυτή είναι η πρώτη και η δεύτερη ομάδα των ατομικών επιχειρήσεων- ορίζουμε την εθελοντική καταβολή ενός ενιαίου φόρου. Δηλαδή, αν μπορείτε - πληρώστε. Αν δεν μπορείτε - δεν τίθενται ερωτήσεις.

Η δεύτερη είναι η μέγιστη απορρύθμιση των επιχειρήσεων. Ακυρώνουμε όλες τις επιθεωρήσεις για όλες τις επιχειρήσεις. Έτσι ώστε όλοι να δουλεύουν κανονικά. Έτσι ώστε οι πόλεις να ζωντανέψουν. Έτσι ώστε η ζωή να συνεχιστεί όπου δεν υπάρχουν εχθροπραξίες.

Ο μόνος όρος είναι να εξασφαλίσετε την κανονική λειτουργία των επιχειρήσεών σας στο πλαίσιο της ουκρανικής νομοθεσίας. Αυτά είναι μόνο τα δύο πρώτα βήματα της φορολογικής μας μεταρρύθμισης. Θα συνεχιστεί.

Και τέλος.

Μόλις υπέγραψα διάταγμα για την απονομή κρατικών βραβείων της Ουκρανίας σε 234 στρατιωτικούς των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που επέδειξαν προσωπικό θάρρος και ηρωισμό στον αγώνα για τη γη μας. Για την ανεξαρτησία μας. 59 από αυτούς μεταθανάτια.

Είθε η μνήμη όλων όσων έδωσαν τη ζωή τους για το κράτος μας να ζήσει για πάντα!

Αιώνια ευγνωμοσύνη σε όλους τους ήρωες μας!

Ζήτω η Ουκρανία!»


Ειδήσεις σήμερα:

Σήμερα η εισαγγελική πρόταση επί της ενοχής των 21 κατηγορουμένων στη δίκη για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα

Στο «τραπέζι» μήνυμα Μητσοτάκη για το πακέτο στήριξης- Το σχέδιο για «επιστροφή» στα καύσιμα

Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού και άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα - Νέα κακοκαιρία από την Πέμπτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης