Γερμανία: Εργοστάσιο κατασκευής μικροτσίπ στο Μαγδεμβούργο σχεδιάζει η αμερικανική Intel

Γερμανία: Εργοστάσιο κατασκευής μικροτσίπ στο Μαγδεμβούργο σχεδιάζει η αμερικανική Intel

Το κόστος του εργοστασίου υπολογίζεται σε πάνω από 10 δισεκατομμύρια ευρώ

intel
Εργοστάσιο κατασκευής μικροτσίπ θα δημιουργήσει στο Μαγδεμβούργο η αμερικανική εταιρία Intel, σύμφωνα με πληροφορίες της Handelsblatt, η οποία κάνει λόγο για επένδυση δισεκατομμυρίων ευρώ. Το εργοστάσιο στην Σαξονία - Άνχαλτ θα είναι το πρώτο για την Intel στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρει η Handelsblatt, ο Διευθύνων Σύμβουλος του αμερικανικού Ομίλου Πατ Γκέλσινγκερ αναζητούσε επί έναν χρόνο την κατάλληλη τοποθεσία εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ διαπραγματεύτηκε για επιδοτήσεις ύψους δισεκατομμυρίων, τόσο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και με εθνικές κυβερνήσεις, καθώς η οικοδόμηση ενός τέτοιου εργοστασίου είναι κατά 30-40% ακριβότερη στην Ευρώπη από ό,τι στην Ασία. Το κόστος του εργοστασίου υπολογίζεται σε πάνω από 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Αρχικά η Intel σκόπευε να ανακοινώσει τις αποφάσεις της για την Ευρώπη εντός του 2021, καθυστέρησε ωστόσο περιμένοντας τη νομοθεσία της ΕΕ για τους ημιαγωγούς, η οποία προβλέπει και τις σχετικές επιδοτήσεις. Εκτός από τη Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία είναι υποψήφιες να φιλοξενήσουν εγκαταστάσεις της Intel, συγκεκριμένα ένα κέντρο σχεδιασμού και ένα εργοστάσιο συναρμολόγησης.

Σύμφωνα με τη γερμανική οικονομική εφημερίδα, η εταιρία θα ανακοινώσει αργότερα σήμερα (Τρίτη) τις λεπτομέρειες του ευρωπαϊκού σχεδιασμού της, με στόχο την ενίσχυση της δημιουργίας εναλλακτικών επιλογών για την εφοδιαστική αλυσίδα και την ικανοποίηση σημαντικού μέρους της ζήτησης.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Έλον Μασκ προκαλεί σε «μονομαχία» τον Βλαντιμίρ Πούτιν

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Αγανακτισμένη» με τα ΜΜΕ δηλώνει η οικογένεια με ανακοίνωσή της

Εμανουέλ Μακρόν: Το «ανθρώπινο» πρόσωπο του Γάλλου προέδρου - Aξύριστος, ανήσυχος, με μαύρους κύκλους


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης