Ρομάν Αμπράμοβιτς: Στην Κωνσταντινούπολη προσγειώθηκε το ιδιωτικό του αεροσκάφος

Ρομάν Αμπράμοβιτς: Στην Κωνσταντινούπολη προσγειώθηκε το ιδιωτικό του αεροσκάφος

Είχε βρεθεί στο Ισραήλ με πτήση από τη Μόσχα - Από το Τελ Αβίβ έπρεπε να φύγει μετά από λίγες ώρες παραμονής - Είναι μεταξύ των επτά Ρώσων δισεκατομμυριούχων που το Λονδίνο επέβαλε κυρώσεις

abra_plane
Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Ρώσος ολιγάρχης, Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο οποίος βιώνει τις τελευταίες ώρες τις κυρώσεις που του έχουν επιβληθεί από τη Μεγάλη Βρετανία λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Αμπράμοβιτς εθεάθη αρχικά στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ τη Δευτέρα, λίγο πριν ένα τζετ που συνδέεται με αυτόν απογειωθεί για την Κωνσταντινούπολη. Ο ιδιοκτήτης της βρετανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι, καθόταν στο VIP lounge του αεροδρομίου με μια μάσκα τραβηγμένη στο πηγούνι του. 

Ο Αμπράμοβιτς, ο οποίος έχει επίσης ισραηλινή και πορτογαλική υπηκοότητα, ήταν μεταξύ των επτά Ρώσων δισεκατομμυριούχων που προστέθηκαν στον βρετανικό κατάλογο κυρώσεων την Πέμπτη στο πλαίσιο των προσπαθειών απομόνωσης του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο Αμπράμοβιτς πάντως, αρνήθηκε ότι έχει στενούς δεσμούς με τον Πούτιν.

Σύμφωνα με το Reutrers, ο ιστότοπος παρακολούθησης πτήσεων FLIGHTRADAR24 ανέφερε ότι το αεροσκάφος, το οποίο έχει τον αριθμό ουράς LX-RAY, ένα μεγάλο επιχειρηματικό αεροσκάφος Gulfstream, προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη μετά την αναχώρησή του από το Ισραήλ.

ptisi-abramovich-54


Κλείσιμο
Οι ιστότοποι παρακολούθησης έδειξαν ότι το αεροσκάφος είχε φτάσει στο Ισραήλ από τη Μόσχα αργά την Κυριακή. Οι ισραηλινοί περιορισμοί που επιβλήθηκαν στα ιδιωτικά τζετ μετά την εισβολή σήμαιναν ότι δεν μπορούσε να παραμείνει στο έδαφος για περισσότερες από 24 ώρες.

Το Gulfstream G650ER του Αμπράμοβιτς 

Gulfstream G650ER Overview


Ο Αμπράμοβιτς, ο οποίος γεννήθηκε σε εβραϊκή οικογένεια, μόλις την περασμένη εβδομάδα έκανε μια «γενναιόδωρη», οκταψήφια δωρεά στο Γιαντ Βασέμ - Μνημείο του Ολοκαυτώματος.

Εξάλλου, ο Ρωσοϊσραηλινός ολιγάρχης είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος δωρητής του ιδρύματος, όπως αναφέρει η Washington Post.

Ωστόσο, υπό το φως των εξελίξεων στην Ουκρανία, το Μουσείο Μνήμης του Ολοκαυτώματος του Ισραήλ, διέκοψε πριν από τέσσερις ημέρες τις σχέσεις με τον Ρωσοϊσραηλινό δισεκατομμυριούχο. «Το «Γιαντ Βασέμ» αποφάσισε να αναστείλει τη στρατηγική συνεργασία με τον κ. Ρόμαν Αμπράμοβιτς», ανέφερε το ίδρυμα στη σύντομη ανακοίνωσή του, στο πλαίσιο κυρώσεων για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Αμπράμοβιτς απέκτησε ισραηλινή υπηκοότητα πριν από τέσσερα χρόνια, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο καθυστέρησε την ανανέωση της βίζας του. Ανάμεσα στα ακίνητά του στο Ισραήλ είναι μια παραθαλάσσια περιοχή στην ΧερζλίγιαΟ Αμπράμοβιτς πάντως έχει και ορισμένους σημαντικούς υποστηρικτές. Ένας αρχιραβίνος και ο πρόεδρος του «Γιαντ Βασέμ» ήταν μεταξύ εκείνων που έγραψαν στον πρεσβευτή των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα, καλώντας την Ουάσινγκτον να μην του επιβάλει κυρώσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Έλον Μασκ προκαλεί σε «μονομαχία» τον Βλαντιμίρ Πούτιν

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Αγανακτισμένη» με τα ΜΜΕ δηλώνει η οικογένεια με ανακοίνωσή της

Εμανουέλ Μακρόν: Το «ανθρώπινο» πρόσωπο του Γάλλου προέδρου - Aξύριστος, ανήσυχος, με μαύρους κύκλους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης