Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε αυτές τις χώρες έχουν διαφύγει οι περισσότεροι πολίτες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε αυτές τις χώρες έχουν διαφύγει οι περισσότεροι πολίτες

Πάνω από δύο βδομάδες έχουν περάσει από την πρώτη μέρα εισβολής και οι θηριωδίες συνεχίζονται - Περίπου μισό εκατομμύριο Ουκρανοί εκτιμάται ότι έχουν μεταβεί στην Ευρώπη

25411586
Σε μια περίοδο που οι Ουκρανοί βιώνουν μια εφιαλτική πραγματικότητα, η μαζική φυγή από τη χώρα τους συνεχίζεται για να γλιτώσουν οι πολίτες από τη δίνη του πολέμου.

Τουλάχιστον 2.504.893 άνθρωποι έχουν διαφύγει από την Ουκρανία, σύμφωνα με εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών. Η πλειονότητα αυτών έχουν μεταβεί σε Πολωνία, Ουγγαρία, Μολδαβία, Ρουμανία και Σλοβακία.

Ειδικότερα, στους 105.897 φτάνουν οι Ουκρανοί που έχουν διαφύγει στη Ρωσία, στους 858 στη Λευκορωσία, στους 1.524.903 στην Πολωνία, στους 176.092 στη Σλοβακία, στους 225.046 στην Ουγγαρία, στους 84.671 στη Ρουμανία και στους 104.929 στη Μολδαβία.  Την ίδια στιγμή, στους 282.497 εκτιμάται ότι ανέρχονται οι πολίτες της Ουκρανίας που έχουν μεταναστεύσει προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

refugees


Στη Ρουμανία οι Ουκρανοί περιμένουν μέχρι και 20 ώρες για να περάσουν στη χώρα.

Ακόμη και 24 ώρες χρειάστηκε να περιμένουν οι πρόσφυγες για ένα ταξίδι 37 μιλίων για να διασχίσουν τη διαδρομή από την πόλη της Οδησσού μέχρι τα σύνορα με τη Μολδαβία.

Στην Ουγγαρία, οι χρόνοι αναμονής ποικίλλουν.

Πάνω από 470.000 πολίτες που δεν είναι Ουκρανοί, ανάμεσά τους μαθητές και μετανάστες, παραμένουν στη χώρα.

Κλείσιμο
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, έχουν τραυματιστεί 536 πολίτες στη μάχη, ενώ από αυτούς οι 136 έχουν σκοτωθεί.

Ειδήσεις σήμερα:

Στα 21.260 τα νέα κρούσματα - 49 νεκροί και 361 οι διασωληνωμένοι

«Είχαν παγιδεύσει το αυτοκίνητό μου με GPS, ήταν ντυμένοι αστυνομικοί και μου πέρασαν χειροπέδες», λέει ο Κυπαρίσσης για την απαγωγή του

«H Μαριούπολη δεν υπάρχει πια, θυμίζει Χαλέπι», λέει ο αντιδήμαρχος της πόλης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης