Ποιος ήταν ο ναρκέμπορας Χαλίλ Φαλγιαλί που δολοφονήθηκε στα κατεχόμενα;

Ποιος ήταν ο ναρκέμπορας Χαλίλ Φαλγιαλί που δολοφονήθηκε στα κατεχόμενα;

Πρεζέμπορας Τουρκοκυπριακής καταγωγής πέφτει νεκρός από πυρά αγνώστων στα κατεχόμενα.

nar04
Πρόσφατα δολοφονήθηκε στα κατεχόμενα ο ναρκέμπορας Χαλίλ Φαλγιαλί (Halil Falyali) και ο οδηγός του Μουράτ Ντεμιρτάς (Murat Demirtaş). Ιδιοκτήτης καζίνο και ξενοδοχείων, ο Φαλγιαλί ξεκίνησε ως σωματοφύλακας και κατέληξε να είναι το κεντρικό πρόσωπο στο νέο δρόμο της κοκαΐνης που ξεκινάει από τη Λατινική Αμερική και καταλήγει στα λιμάνια της Τουρκίας και από κει στις αγορές της Ευρώπης, της Ασίας και του Περσικού Κόλπου.

nar01_2
Ο Τουρκοκύπριος Πάμπλο Εσκομπάρ Χαλίλ Φαλγιαλί
Εκτιμάται ότι ο ναρκέμπορας Φαλγιαλί ήταν ο επικεφαλής αυτής της επιχείρησης με ετήσιο τζίρο 5 έως 6 δισεκατομμύρια δολάρια. Το 2015 είχε κατηγορηθεί ότι μετέφερε ηρωίνη από την Κύπρο και την Τουρκία στην Αγγλία καθώς και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε διάφορες χώρες συμπεριλαμβανομένων των  ΗΠΑ. Το 2016 περιφερειακό δικαστήριο της Βιρτζίνια εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Φαλγιαλί για εμπόριο ναρκωτικών, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, παράνομο στοίχημα και ηλεκτρονικό τζόγο.  

Η DEA στα ίχνη του Φαλγιαλί

Το 2021 ο καταζητούμενος Τούρκος μαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ, από το Ντουμπάι στο οποίο έχει διαφύγει, δημοσίευσε μια σειρά από βίντεο στα οποία αποκάλυπτε το νέο δρόμο της κοκαΐνης και ποιοι Τούρκοι αξιωματούχοι εμπλέκονται σε αυτόν. Ο Πεκέρ υπέδειξε τον Φαλγιαλί ως το κεντρικό πρόσωπο στην επιχείρηση μεταφοράς κοκαΐνης από την Κολομβία στην Τουρκία.

Κλείσιμο
Μάλιστα, σε βίντεο που δημοσίευσε τον Μάιο του 2021, ο Πεκέρ αποκάλυψε ότι η Αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) ερευνούσε το ρόλο του ναρκέμπορα Φαλγιαλί ως κεντρικού προσώπου στο παγκόσμιο δίκτυο μεταφοράς κοκαΐνης.

Μιλώντας σε Τούρκο δημοσιογράφο (Cüneyt Özdemir) στο YouTube, ο Φαλγιαλί επιβεβαίωσε ότι η DEA διεξήγαγε έρευνα εις βάρος του ο ίδιος όμως αρνήθηκε τη συμμετοχή του σε παράνομες δραστηριότητες. Την εβδομάδα που δολοφονήθηκε κλιμάκιο της DEA βρισκόταν στην ελεύθερη Κύπρο όπου και συναντήθηκε με Τούρκους δημοσιογράφος από τους οποίους ζητήθηκε να δώσουν πληροφορίες για τον Φαλγιαλί. 


nar02
Αριστερά ο μαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ αποκαλύπτει το ρόλο του πρεζέμπορα Φαλγιαλί (δεξιά) στον νέο δρόμο της κοκαΐνης, Μάιος 2021.


Το υπουργικό συμβούλιο στην κηδεία του Φαλγιαλί στα κατεχόμενα

Η κηδεία του Φαλγιαλί έγινε στα κατεχόμενα και στο φέρετρό του τοποθετήθηκε η σημαία του Τουρκικού κράτους και η σημαία του ψευδοκράτους. Στην κηδεία του παραβρέθηκε όλο το υπουργικό συμβούλιο του ψευδοκράτους καθώς και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ ο οποίος φέρεται να είπε «χάσαμε ένα πολύτιμο αδελφό».

nar03
Το υπουργικό συμβούλιο της ΤΔΒΚ στην κηδεία του ναρκέμπορα Φαλγιαλί




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης