Ζελένσκι: Το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να δεχτεί την Ουκρανία - «Δεν θα πέσουμε στα γόνατα να ικετεύουμε»

Ζελένσκι: Το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να δεχτεί την Ουκρανία - «Δεν θα πέσουμε στα γόνατα να ικετεύουμε»

«Νομίζω ότι μπορούμε να συζητήσουμε και να βρούμε συμβιβασμό για τα σημεία για τα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη και τις μη αναγνωρισμένες δημοκρατίες, που δεν αναγνωρίζονται από κανέναν εκτός από τη Ρωσική Ομοσπονδία», τόνισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας

ζελενσκυ_
Νέο μήνυμα με αποδέκτη τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλώντας στο ABC. Παράλληλα ο κ. Ζελένσκι τόνισε ότι δεν είναι έτοιμος να συνθηκολογήσει με τη ρωσική πλευρά. 

«Πρώτα απ' όλα, είμαι έτοιμος για διάλογο, αλλά δεν είμαστε έτοιμοι να παραδοθούμε» δήλωσε ο Ζελένσκι σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι, κληθείς να απαντήσει για το εάν η Ουκρανία είναι έτοιμη να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της Ρωσίας για κατάπαυση του πυρός: να αλλάξει το Σύνταγμα και να αρνηθεί την ένταξη στο ΝΑΤΟ, να αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσική και να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του λεγόμενου LPR/DPR.

«Επειδή δεν αφορά εμένα, είναι για τους ανθρώπους που με εξέλεξαν. Όσον αφορά στο ΝΑΤΟ, έχασα το ενδιαφέρον μου γι' αυτό το θέμα αφού συνειδητοποιήσαμε ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να δεχτεί την Ουκρανία. Η συμμαχία φοβάται τα αντιφατικά πράγματα και την αντιπαράθεση με τη Ρωσική Ομοσπονδία» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

President Zelenskyy's exclusive interview with David Muir: ABC News

Ακόμη επεσήμανε πως η Ουκρανία δεν θέλει να είναι μια χώρα που «θα πέσει στα γόνατα και θα ικετεύει, και δεν πρόκειται να γίνουμε τέτοια χώρα, δεν θέλω να είμαι τέτοιος πρόεδρος».

Κλείσιμο
«Μιλάω για εγγυήσεις ασφαλείας. Νομίζω ότι μπορούμε να συζητήσουμε και να βρούμε συμβιβασμό για τα σημεία για τα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη και τις μη αναγνωρισμένες δημοκρατίες, που δεν αναγνωρίζονται από κανέναν εκτός από τη Ρωσική Ομοσπονδία», τόνισε ακόμη.

Σύμφωνα με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι το βασικό ζήτημα είναι πώς θα ζήσουν οι άνθρωποι σε αυτά τα εδάφη, που θέλουν να είναι μέρος της Ουκρανίας. «Αυτό που πρέπει να γίνει είναι ο Πούτιν να αρχίσει να μιλάει, να ξεκινήσει διάλογο, αντί να ζει απομονωμένος. Νομίζω ότι εκεί βρίσκεται», ανέφερε χαρακτηριστικά.





Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βομβάρδισαν παιδιά και αμάχους στη Σούμι

Εισβολή Πούτιν: Τα 5+1 σενάρια για το πώς θα τελειώσει ο εφιάλτης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξαναγράφεται ο «ενεργειακός» χάρτης - Ποιες εναλλακτικές εξετάζει η Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης