Πόλεμος στην Ουκρανία - Ρωσία: Εξηγούν στα παιδιά τους λόγους της εισβολής με προπαγανδιστικά κινούμενα σχέδια

Πόλεμος στην Ουκρανία - Ρωσία: Εξηγούν στα παιδιά τους λόγους της εισβολής με προπαγανδιστικά κινούμενα σχέδια

Η Μόσχα παρουσιάζει στα παιδιά την δική της εκδοχή για την επίθεση στη γειτονική τους χώρα - «Θέλαμε να προστατεύσουμε τις αποσχισθείσες περιοχές των Ντονέτσκ και Λουχάνσκ» είναι το μήνυμα που μεταδίδουν

σχεδια4567
Με ένα προπαγανδιστικό βίντεο σε μορφή κινουμένων σχεδίων, οι ρωσικές Αρχές προσπαθούν να εξηγήσουν στα μικρά παιδιά της Ρωσίας, τους λόγους της στρατιωτικής επίθεσης στην Ουκρανία και στους Ουκρανούς που αναφέρονται ως «αδελφό έθνος».

Στο βίντεο παρουσιάζεται η εκδοχή της Μόσχας για την επίθεση κατά του Κιέβου, επισημαίνοντας πως αυτό έγινε για να προστατεύσει τις αποσχισθείσες περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

Στο βίντεο εικονίζονται μικρά παιδιά, μαθητές ενός σχολείου, φορώντας τον καθένα μπλούζα που αντιστοιχεί σε χώρες που εμπλέκονται στην κρίση - Ρωσία, Ουκρανία, ΗΠΑ, Γερμανία.

Αρχικά τα παιδιά Ρωσίας και Ουκρανίας φαίνονται να είναι φίλοι και να κάθονται στο ίδιο θρανίο. Στη συνέχεια, το παιδί-Ουκρανία φεύγει αφήνοντας τον έως τότε φίλο του παιδί-Ρωσία μόνο του.

Η σκηνή συμβολίζει το 1991 με τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων του Κιέβου με την Ουάσιγκτον.

Russian Ukraine War Cartoon for kids - informative video

Κλείσιμο
Στη συνέχεια το βίντεο παρουσιάζει τις αποσχισθείσες περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, λέγοντας πως: «Η Ουκρανία άρχισε να καταπιέζει τον ρωσικό πληθυσμό, έτσι αυτές οι δύο περιοχές ήθελαν να χωριστούν και να ενωθούν με τη Ρωσία, αλλά η Ουκρανία αρνήθηκε και άρχισε να κάνει πόλεμο».

Επιχειρώντας να δικαιολογήσει την στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία, το βίντεο λέει στα παιδιά: «Ο λόγος που ο Πούτιν πήγε στον πόλεμο είναι ότι η Ρωσία προσπάθησε να σταματήσει να σκοτώνει ανθρώπους και να επιλύσει το ζήτημα ειρηνικά».

Το προπαγανδιστικό βίντεο καταλήγει με βολές κατά της Δύσης που έχει στοχοποιήσει την «καλή» Ρωσία, που πάντα «υποστηρίζει την Ειρήνη» σε κάθε σύγκρουση.

«Η Δύση δεν ακούει, γιατί η Ουκρανία λέει σε όλους ότι η Ρωσία θέλει να σκοτώσει ανθρώπους. Η χώρα μας υποστηρίζει πάντα την ειρήνη και τις ανοιχτές συνομιλίες για οποιαδήποτε σύγκρουση» καταλήγει.

Ειδήσεις σήμερα:

Πότε θα τελειώσουμε με τον κορωνοϊό;

Σε σοβαρή κατάσταση 6χρονος που έπεσε από μπαλκόνι στην Πάτρα

Προσωρινή κατάπαυση πυρός σε 4 πόλεις πριν τα ρωσικά χτυπήματα στην αμυντική βιομηχανία της Ουκρανίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης