Πόλεμος στην Ουκρανία: To PayPal διακόπτει τις υπηρεσίες του στη Ρωσία

Ακόμη μία εταιρεία που «γυρίζει την πλάτη της» στην χώρα του Πούτιν

Η PayPal Holdings Inc ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις υπηρεσίες της στη Ρωσία, ως αποτέλεσμα «των τρεχουσών συνθηκών», όπως μετέδωσε σήμερα η Guardian. Πρόκειται για την τελευταία προσθήκη στη μακρά λίστα των χρηματοοικονομικών και τεχνολογικών εταιρειών που τις τελευταίες μέρες λαμβάνουν μέτρα, «παγώνοντας» ή αποχωρώντας από τις δραστηριότητες τους στη Ρωσία ύστερα από κύμα κυρώσεων που επιβλήθηκαν ύστερα από την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Dan Schulman ανέφερε σε δήλωσή του ότι η PayPal Holdings Inc συντάσσεται με τη διεθνή κοινότητα καταδικάζοντας τη βίαιη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία. Εκπρόσωπος της εταιρείας διευκρίνισε ότι η PayPal θα υποστηρίζει αναλήψεις για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα» ώστε η διακοπή των υπηρεσιών να γίνει σε συμμόρφωση με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς.

Άλλες εταιρίες οι οποίες έχουν ανακοινώσει τα σχέδιά τους να αποχωρήσουν από τη Ρωσία ή να περιορίσουν τις δραστηριότητές τους εκεί περιλαμβάνουν αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Daimler Truck, η Mercedes-Benz Group, η General Motors, η Ford Motor Co κ.α., πολλές τράπεζες, αλλά και τεχνολογικούς κολοσσούς, όπως η Apple και η Microsoft.




Ειδήσεις σήμερα:

Τέλος η υποχρεωτική χρήση μάσκας από σήμερα στους εξωτερικούς χώρους

Σφυροκόπημα του Πούτιν στην Ουκρανία, την ώρα που ο Ζελένσκι εκλιπαρεί για εμπλοκή του ΝΑΤΟ

Αυτός είναι ο 61χρονος που συνελήφθη για το τετραπλό φονικό στην Ανδραβίδα - Πώς τον εντόπισαν οι Αρχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr