Εισβολή στην Ουκρανία: Ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων μπορεί να ξεκινήσει στη Λευκορωσία στις 14:00

Εισβολή στην Ουκρανία: Ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων μπορεί να ξεκινήσει στη Λευκορωσία στις 14:00

Η ρωσική αντιπροσωπεία βρίσκεται στη δυτική Λευκορωσία για τον δεύτερο γύρο των διαπραγματεύσεων με τους Ουκρανούς

medinsky
Ο δεύτερος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας μπορεί να ξεκινήσει στη Λευκορωσία στις 14:00 (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Λευκορωσίας Belta, το οποίο επικαλείται τον επικεφαλής Ρώσο διαπραγματευτή και «δεξί χέρι» του Πούτιν, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι.

Σύμφωνα με τον Μεντίνσκι, οι διαπραγματεύσεις θα επικεντρωθούν σε τρεις άξονες: το ανθρωπιστικό, το πολιτικό και το στρατιωτικό.

«Οι συνομιλίες θα γίνουν, είμαστε τώρα σε επαφή με την ουκρανική πλευρά, στον ίδιο χώρο όπου είχαν προγραμματιστεί, στο έδαφος της περιοχής Μπρεστ της Λευκορωσίας. Η ρωσική αντιπροσωπεία περιμένει. Αναμένουμε απολύτως ήρεμα για τις 14:00, νομίζω ότι οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν στις 14:00» είπε ο Μεντίνσκι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αναφορές για αναβολή των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ουκρανίας είναι εσφαλμένες. «Υπήρξαν πληροφορίες το πρωί ότι οι συνομιλίες αναβάλλονται για άλλο μέρος ή για άλλη μέρα. Αυτή η πληροφορία δεν είναι αληθινή», είπε.


Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως η ρωσική αντιπροσωπεία κατευθυνόταν στο φυσικό καταφύγιο Belovezhskaya Pushcha στη δυτική Λευκορωσία για να συναντηθεί εκεί με τους Ουκρανούς. 

Ωστόσο, η ομάδα των Ουκρανών διαπραγματευτών φέρεται να βρίσκεται στην Πολωνία και αρνείται να ταξιδέψει στο φυσικό καταφύγιο Belovezhskaya Pushcha στη δυτική Λευκορωσία για τις συνομιλίες με τη Ρωσία, σύμφωνα με όσα είπε Λευκορώσος πολιτικός αναλυτής που βρίσκεται κοντά στους διοργανωτές των συναντήσεων.

«Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν, η ουκρανική πλευρά βρίσκεται στην Πολωνία, αλλά έχει αντιταχθεί κατηγορηματικά στο να γίνει η Belovezhskaya Pushcha ο τόπος διεξαγωγής των συνομιλιών», είπε ο Βοσκρεσένσκι.

«Θα ήθελα να επαναλάβω ότι οι Ουκρανοί εταίροι μας παίζουν με τον χρόνο. Είτε περιμένουν ενισχύσεις, είτε εθελοντές από διεθνείς ταξιαρχίες, είτε Stingers (πύραυλοι επιφανείας-αέρος). Δεν υπάρχει καμία επιθυμία από την πλευρά τους να επιταχυνθούν αυτές οι συνομιλίες», είπε.


Ειδήσεις σήμερα:

«Η ουκρανική αντίσταση κρατά τη ρωσική στρατιωτική οχηματοπομπή 30 χλμ έξω από το Κίεβο», λένε οι Βρετανοί

Καιρός: Επιδείνωση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - Δείτε την σημερινή πρόγνωση

Πάνω από 700 συλλήψεις σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις στη Ρωσία - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης