Εισβολή στην Ουκρανία: Έρευνα για πιθανή γενοκτονία στην Ουκρανία ξεκινάει το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης
Το Κίβεο στην αίτησή του να κινήσει δίωξη κατά της Ρωσίας, αναφέρει ότι η Μόσχα έχει «ψευδώς ισχυριστεί ότι έγιναν πράξεις γενοκτονίας» στις αυτονομιστικές περιοχές του Λουγκάνσκ και του Ντόνετσκ
Σε δήλωσή του την Τρίτη, το ICJ ανέφερε ότι ξεκινάει ερευνά για «την υπόθεση σχετικά με τους ισχυρισμούς γενοκτονίας βάσει της Σύμβασης για την πρόληψη και την τιμωρία του εγκλήματος της γενοκτονίας (Ουκρανία κατά Ρωσικής Ομοσπονδίας).
Το Κίβεο στην αίτησή του να κινήσει δίωξη κατά της Ρωσίας, αναφέρει ότι η Μόσχα έχει «ψευδώς ισχυριστεί ότι έγιναν πράξεις γενοκτονίας» στις αυτονομιστικές περιοχές του Λουγκάνσκ και του Ντόνετσκ, προσθέτοντας ότι στη συνέχεια κήρυξε και υλοποίησε μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» κατά της Ουκρανίας.
Παράλληλα η Ουκρανία στην αίτηση της αρνήθηκε τους ρωσικούς ισχυρισμούς και κατηγόρησε τη Ρωσία ότι «σχεδιάζει πράξεις γενοκτονίας» στη χώρα.
Οι ακροάσεις θα διεξαχθούν στο Παλάτι της Ειρήνης στη Χάγη, την έδρα του Δικαστηρίου, και θα αφιερωθούν στο αίτημα της Ουκρανίας για την υπόδειξη των προσωρινών μέτρων, ανέφερε η δήλωση.
Όπως αναφέρει το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης λόγω της πανδημίας, οι ακροάσεις την επόμενη εβδομάδα θα διεξαχθούν σε υβριδική μορφή.
Πολύ υψηλή φωτοπροστασία, ενίσχυση του skin barrier και υψηλή ανεκτικότητα για καθημερινή χρήση, κάθε εποχή του χρόνου, από τη νέα Luxurious SunCare SKIN BARRIER PROTECTION SPF50
Η ΑΒ Βασιλόπουλος συνεχίζει να προσφέρει «όλα και κάτι παραπάνω» στην online αγοραστική εμπειρία, προσθέτοντας έναν ακόμη λόγο για εύκολες, γρήγορες και συμφέρουσες αγορές μέσα από το AB Eshop. Εδώ θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες.
Το Ploom* διοργάνωσε μια βραδιά γεμάτη διαδραστικές δράσεις, εντυπωσιακά visuals και δυνατές μουσικές στιγμές, που μετέτρεψε το κέντρο της Αθήνας σε έναν πολυαισθητηριακό προορισμό.