Στα ουκρανικά το μήνυμα του Σαρλ Μισέλ: «Δόξα στην Ουκρανία»

Στα ουκρανικά το μήνυμα του Σαρλ Μισέλ: «Δόξα στην Ουκρανία»

«Οργανώνουμε την επείγουσα παράδοση αμυντικού στρατιωτικού εξοπλισμού» έγραψε, μεταξύ άλλων, στο Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

axdm71576173399831
Το δικό του μήνυμα για την ενίσχυση της άμυνας της Ουκρανίας, με ειδικό στρατιωτικό εξοπλισμό, έστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

«Οργανώνουμε την επείγουσα παράδοση αμυντικού στρατιωτικού εξοπλισμού. Όπλα, πυρομαχικά, ρουκέτες και καύσιμα είναι καθ' οδόν προς τα στρατεύματά σας», τονίζει σε βίντεο που απευθύνει μήνυμα στην Ουκρανία, ο Σαρλ Μισέλ.

Στο tweet του, γράφει στην ουκρανική γλώσσα «Δόξα στην Ουκρανία!».




Νωρίτερα,  την ικανοποίησή του για τη συντονισμένη στάση της ΕΕ κατά της Ρωσίας εξέφρασε ο ύπατος εκπόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ αφότου ανακοινώθηκε το σκληρό πακέτο μέτρων από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Ο Μπορέλ εξέφρασε τον φόβο ότι η Μόσχα μπορεί να επεκτείνει τις εχθρικές ενέργειές της και να εξαπολύσει στο μέλλον επιθέσεις σε Μολδαβία και Γεωργία. 

Τα κράτη-μέλη της ΕΕ συμφώνησαν στην αποδέσμευση 450 εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια όπλων από την ΕΕ στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, κάνοντας λόγο για «ιστορική στιγμή», λίγο μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης τηλεδιάσκεψης των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που η ΕΕ θα χρηματοδοτήσει την αγορά και την παράδοση όπλων σε μία χώρα που δέχεται επίθεση, ανέφερε ο Ζ. Μπορέλ. Με τα 450 εκατ. ευρώ από την ΕΕ θα αγοραστούν όπλα και θα παραδοθούν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις για να αντισταθούν στη ρωσική εισβολή. Επιπλέον, οι «27» συμφώνησαν στην αποδέσμευση 50 εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια καυσίμων στην Ουκρανία.

Παράλληλα, οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ ενέκριναν το νέο πακέτο οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, το οποίο περιλαμβάνει το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, τον αποκλεισμό ρωσικών τραπεζών από το διεθνές τραπεζικό σύστημα SWIFT και το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων Ρώσων ολιγαρχών στην ΕΕ.

Οι «27», ενέκριναν, επίσης, την απαγόρευση του εναέριου χώρου της ΕΕ για τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες και όλα τα ρωσικά αεροπλάνα, καθώς και την απαγόρευση της μετάδοσης στην ΕΕ του "Russia Today", του "Sputnik" και των θυγατρικών τους που «παραπληροφορούν», όπως είπε ο Μπορέλ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης