Πόλεμος στην Ουκρανία: Υπό τον πλήρη έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων το Χάρκοβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Υπό τον πλήρη έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων το Χάρκοβο

Οι ένοπλες δυνάμεις, η αστυνομία και οι δυνάμεις άμυνας εργάζονται και η πόλη έχει καθαριστεί πλήρως από τον εχθρό, λέει  ο περιφερειακός διοικητής του

ukraine_army
Η Ουκρανία έχει τον πλήρη έλεγχο της πόλης Χάρκοβο, στο βορειοανατολικό τμήμα της, δήλωσε σήμερα ο περιφερειακός διοικητής με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσής του.

"Ο έλεγχος του Χαρκόβου είναι απόλυτα δικός μας! Οι ένοπλες δυνάμεις, η αστυνομία και οι δυνάμεις άμυνας εργάζονται (γιαυτό) και η πόλη έχει καθαριστεί πλήρως από τον εχθρό", έγραψε στο Telegram ο Όλεχ Σινεγκούμποφ.


Νωρίτερα οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις μπήκανστο Χάρκοβο, πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας μετά το Κίεβο.





Σύμφωνα με ουκρανικά Μέσα ενημέρωσης αλλά και βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας ρωσικά άρματα και ρωσικό πεζικό κινούνταν στους δρόμους της πόλης. 
Κλείσιμο





"Σημειώθηκε μια διείσδυση ελαφρών οχημάτων του ρωσικού εχθρού στην πόλη Χάρκοβο, περιλαμβανομένου του κεντρικού τμήματος", ανέφερε στο Twitter νωρίτεραο  τοπικός αξιωματούχος,  Όλεγκ Σινεγκούμποφ, ο οποίος κάλεσε τους περίπου 1,4 εκατ. κατοίκους να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους.





Από την πλευρά του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστήριξε πως  το 302ο τάγμα αντιαεροπορικών πυραύλων των ουκρανικών στρατευμάτων, εξοπλισμένο με συστήματα Buk M-1, παραδόθηκε, κατέθηκαν υπό κράτηση 471 στρατιωτικοί.






Ο ρωσικός στρατός περικύκλωσε τη Χερσώνα και το Μπερντιάσκ

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι περικύκλωσε δύο μεγάλες πόλεις στη νότια Ουκρανία, τη Χερσώνα και το Μπερντιάνσκ, κατά την τέταρτη ημέρα της εισβολής του στη χώρα.

"Τις τελευταίες 24 ώρες, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις απέκλεισαν πλήρως τις πόλεις Χερσώνα και Μπερντιάσκ" που καταμετρούν αντίστοιχα 290.000 και 110.000 κατοίκους, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο TASS.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης