Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ουκρανία προσφεύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της Ρωσίας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ουκρανία προσφεύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της Ρωσίας

Το ανακοίνωσε ο Βολοντίμιρ Ζελενσκι στο twitter

zelensky_negotiations_xr
Η Ουκρανία κατέθεσε αγωγή κατά της Ρωσίας στο Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ στη Χάγη, δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελενσκι, το δικαστήριο που επιλύει διαφορές μεταξύ κρατών σχετικά με το διεθνές δίκαιο.

«Η Ουκρανία υπέβαλε την αγωγή της κατά της Ρωσίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει για τη χειραγώγηση της έννοιας της γενοκτονίας για να δικαιολογήσει την επιθετικότητα. Ζητάμε μια επείγουσα απόφαση που θα διατάξει τη Ρωσία να σταματήσει τη στρατιωτική δραστηριότητα τώρα και αναμένουμε να ξεκινήσουν οι δίκες την επόμενη εβδομάδα», σημείωσει μεταξύ άλλων ο Ουκρανός πρόεδρος. 



Την ίδια ώρα η Μόσχα  δίνει διορία στο Κίεβο «ως τις 16:00 (ώρα Ελλάδας)» για απάντηση  για το αν θα διεξαχθούν ή όχι οι διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία, όπου βρίσκεται από το πρωί αντιπροσωπεία της Ρωσίας.


Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Ζελένσκι, Σεργκέι Νικιφόροφ δήλωσε πως δεν έχουν σκοπό να μεταβούν στη Λευκορωσία για διαπραγματεύσεις οι εκπρόσωποι της ουκρανικής κυβέρνησης. 
Κλείσιμο
«Ακούσαμε δηλώσεις ότι μια ρωσική αντιπροσωπεία ήρθε στο Γόμελ για διαπραγματεύσεις. Πρέπει να πούμε ότι εκπρόσωποι της Ουκρανίας δεν θα είναι εκεί. Αυτό το ενδεχόμενο συζητήθηκε πραγματικά, αλλά την τελευταία στιγμή οι Ρώσοι διαπραγματευτές ζήτησαν από τον ουκρανικό στρατό να καταθέσει πρώτα τα όπλα», έγραψε στο Facebook του.


Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι εμφανίστηκε αρνητικός στην προοπτική διεξαγωγής διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία σε λευκορωσικό έδαφος, καθώς, όπως λέει, η Λευκορωσία είναι μια χώρα εχθρική προς τη δική του. Μάλιστα, αντιπρότεινε Κωνσταντινούπολη, Μπρατισλάβα, Βουδαπέστη, Βαρσοβία ή Μπακού. «Θέλουμε οποιαδήποτε άλλη πόλη δεν εκτοξεύονται πύραυλοι προς εμάς. Όχι, πάντως το Μινσκ» είπε.

«Τώρα λέμε όχι στο Μινσκ. Ο χώρος για τη συνάντηση μπορεί να είναι σε άλλες πόλεις. Φυσικά, θέλουμε ειρήνη, θέλουμε να συναντηθούμε, θέλουμε το τέλος του πολέμου. Βαρσοβία, Μπρατισλάβα, Βουδαπέστη, Κωνσταντινούπολη, Μπακού - όλα αυτά τα προτείναμε στη ρωσική πλευρά. Και οποιαδήποτε άλλη πόλη μας ταιριάζει. Σε μια χώρα από το έδαφος της οποίας δεν εκτοξεύονται πύραυλοι. Μόνο έτσι οι διαπραγματεύσεις μπορούν να είναι ειλικρινείς και να τερματίσουν πραγματικά τον πόλεμο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης